Forum ogólne - Czy ktoś mi pomoże ???
cns80 - 03-01-2007, 08:41 Temat postu: Czy ktoś mi pomoże ??? Witam po Świętach i Sylwestrze.
Piszę pracę licencjacką z marketingu. Temat: "Narzędzia marketingowe na rynku budowlanym" (mogą być materiały lub usługi).
Brak mi jakichkolwiek materiałów do pracy oraz pomysłu o czym napisać.
Jeśli znacie jakieś strony internetowe na których można znaleźć coś do poczytania (nie chodzi o przepisywanie ) w w/w temacie to wrzucajcie linki.
Z góry dziękuję za każdą pomoc.
Anonymous - 03-01-2007, 09:52
ja swoja mgr pisalem o "analizie handlu hurtowego dobrami przemyslowymi" na podstawie ankiety i literatury, jak chcesz to ci przesle i sobie zerkniesz lub skorzystasz z bibliografii.
raddex - 03-01-2007, 22:47
Ja pisałem pracę mgr na temat "Marketing miasta, studium na przykładzie Gdyni".
Kolega za to pracuje w firmie zajmującej się sprzedażą art. budowlanych (może pomoże). Wyślij na PW adres e-mail. Pisz co potrzebujesz dokładnie, bo i tak genezę, układ itp musisz stworzyć, a materiały mogę jakieś podesłać, ale muszę bliżej wiedzieć co. Pomyśl nad spisem treści (wiem, że to nie łatwe). No i odpal Googla czy co innego i poszukaj. W internecie jest wszystko, tylko trzeba chęci (brakowało mi ich przez 2 lata, napisałem prace w 3 tyg. ). I w końcu jakoś poskleja się wszystko do "kupy"
www.sciaga.pl - dużo przydatnych materiałów
http://www.e-marketing.pl
Potek - 05-01-2007, 16:57
Ponieważ generalnie siedzę w branży budowlanej to jak bedziesz potrzebował jakiś kontaktów do biur projektów w celu wypełnienia ankiet to wal śmiało. Mogę wśród znajomych rozesłać jakieś ankiety albo inne takie. Z wykonawcami może być gorzej ale tu też na pewno trochę pomogę. Jakby co to pisz na PW.
Chooper - 05-01-2007, 19:50
a ja zpraszam na targi budowalne Interbud w Łodzi, idealne miejsce do badań, obserwacji, wywiadów, i zbierania danych.
Targi będą 22-25.02.2007
|
|
|