Komputery, RTV, AGD, Komorki - Epson Stylus SX - 125
Olivia - 19-01-2013, 14:15 Temat postu: Epson Stylus SX - 125 Cześć
Potrzebuję urządzenie wielofunkcyjne. Będę drukowała około 15 stron miesięcznie. Niezbędna dla mnie będzie funkcja ksero i drukowania. Wyłącznie drukowania w kolorze czarno - białym. Więc w praktyce żadne zdjęcia nie wchodzą w grę.
Mam możliwość wzięcia za pkt. w Orlenie urządzenie z tematu, czyli Epsona.
Czy Epson się sprawdzi w takiej pracy ?
Dużo osób twierdzi że ta marka jest dziadowska.
Chce aby drukarka była bardzo prosta w obsłudze, cicha i gabarytowo mała.
Może jakieś porady co o tym sądzicie ?
Dziękuje
i9i - 19-01-2013, 16:47
Ja mam Epsona SX130 czyli następcę sx125 (generalnie niczym się od siebie nie różnią) i nie jest to mój pierwszy Epson. U mnie się niewiele drukuje ale w kolorze większość, w mono drukuje całkiem szybko jak na atrementowca, hałas przeciętny. Trzeba uważać na zamienniki tuszy, gdyż nie wszystkie podróbki widzi.
robertdg - 19-01-2013, 17:13
Jak ktoś Ci to daje za punkty z tankowania to się nie oglądaj tylko bierz no chyba, że masz lepszą możliwośc wykorzystania profitu.
Epson to nawet w kinowych ekranizacjach można spotkać, wielu znam co używa i sobie chwali, przede wszystkim za bardzo tanie tusze/zestawy.
Olivia - 19-01-2013, 17:43
Chodzi o ten sprzęt : l Kod: | http://www.vitay.pl/katalog-Vitay/nagrody/Urzadzenie-wielofunkcyjne,137.htm |
Mam możliwość zakupu chyba HP który będzie oferowany w Stonce od poniedziałku. I w Aldiku, Canona. Ceny obu ostatnich wymienionych to coś około 150 zł.
robertdg - 19-01-2013, 18:01
Olivia napisał/a: | HP który będzie oferowany w Stonce |
Olivia napisał/a: | w Aldiku, Canona |
Co wybierzesz to i tak jeden pic, weź pod uwagę kwestie tuszy, tak czy inaczej dla tej ilosci wydruków wszystko się powinno sprawdzić, w dodatku wiem, że ten HP oferowany przez stonke bez problemu smiga tylko z jednym zasobnikiem tuszu, tusz w zamienniku o pojemności cos koło 20ml kosztuje jakies 35-100zł
fergul11 - 19-01-2013, 18:20
Epson - Stylus DX 6050 wpomnienia , tusz ori 45euro ,czasami drukarka nie byla uzywana przez 3 miesiace a tuszu i tak ubywalo w zastraszajacym tempie , podobno robila samoistny service zeby glowica nie wyschla . Slowem producencka sciema .
Skaner zawiesil sie po 1300 razach . technika wstrzasaowa odblokowalem
wydruki kolorowe ,zdjecia ,skanowanie , druk na papierze transferowym bardzo dobry ,jedyny minus to szybkosc utraty tuszu i jego cena ,b.dobry soft .
krzychu - 19-01-2013, 18:21
Olivia - 15 stron miesięcznie głownie czarno-białych? Odpuść sobie plujkę i kup najtańszy laser... A no tylko za małe to one nie są... Ale za to tusz nie zaschnie jak akurat będziesz chciała wydrukować...
i9i - 19-01-2013, 20:03
robertdg napisał/a: | Jak ktoś Ci to daje za punkty z tankowania to się nie oglądaj tylko bierz no chyba, że masz lepszą możliwośc wykorzystania profitu. |
Też jestem za.
krzychu napisał/a: | Odpuść sobie plujkę i kup najtańszy laser... |
Jeśli budżet pozwoli to najlepsza opcja przy Twoich potrzebach, tylko lasery mono ze skanerem (ksero) zaczynają się od 450 zł w sklepie.
volve - 19-01-2013, 21:00
Mam tego Epsona jakiś czas, ale rzadko używam. Dla mnie w drukowaniu trochę za głośny jednak. Głównie używam obecnie jako skaner. I faktycznie, jeśli będziesz drukować tak mało, to mogą Ci zasychać tusze, także laserówka na pewno lepsza.
milo - 20-01-2013, 14:39
Mam Epsona tylko bx535wd kilka miesięcy nie uzywany był i żadne tusze nie zasychają co do głosności to jest trochę głośna ale w czym to przeszkadza zamienniki tuszy juz po 12,99 zł x 4
Sunderland86 - 20-01-2013, 18:34
Moja dziewczyna posiada Epsona SX105. Urządzenie sprawuje się bez zarzutu, wydruki są przyzwoitej jakości, jeśli chodzi o ksero to powiem tak - jest ok. dopóki nie chcemy kserować grubej książki. Ceny zamienników tuszy są na poziomie 15-20 zł za sztukę.
Owczar - 21-01-2013, 00:31
krzychu napisał/a: | Olivia - 15 stron miesięcznie głownie czarno-białych? Odpuść sobie plujkę i kup najtańszy laser... A no tylko za małe to one nie są... Ale za to tusz nie zaschnie jak akurat będziesz chciała wydrukować... |
Dokładnie. Po jednej plujce EPSONA, która zżerała tusz bez drukowania przesiadłem się na HP LaserJet 5l,a teraz na oki i nigdy więcej nie wrócę do atramentowej.. Chyba że do zastosowań typu zdjęcia etc.
Olivia - 25-01-2013, 10:00
Program Vitay znów mnie zaskoczył
Zamiast modelu z tytułu tematu, doszedł do mnie Epson XP - 205 Ponadto bardzo szybko dostarczyli przesyłkę
Pierwsze wydruki zrobione. Kupię kilka kartek papieru fotograficznego. Zobaczę jak będą wyglądać zdjęcia.
Zdam relację z użytkowania. Dzisiaj szykuję się drukowanie kilku stron + kserowanie a może nawet połączone ze skanowaniem
gigant87 - 25-01-2013, 21:20
Mam Epson SX105, po gwarancji zepsuł się skaner (tzn skanuje, ale tylko część kartki), tusze są supertanie czyli 12zł za komplet 4 tuszy. Niestety dość głośna.
|
|
|