To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Epson Stylus SX - 125

Olivia - 19-01-2013, 14:15
Temat postu: Epson Stylus SX - 125
Cześć
Potrzebuję urządzenie wielofunkcyjne. Będę drukowała około 15 stron miesięcznie. Niezbędna dla mnie będzie funkcja ksero i drukowania. Wyłącznie drukowania w kolorze czarno - białym. Więc w praktyce żadne zdjęcia nie wchodzą w grę.
Mam możliwość wzięcia za pkt. w Orlenie urządzenie z tematu, czyli Epsona.
Czy Epson się sprawdzi w takiej pracy ?
Dużo osób twierdzi że ta marka jest dziadowska.
Chce aby drukarka była bardzo prosta w obsłudze, cicha i gabarytowo mała.
Może jakieś porady co o tym sądzicie ?
Dziękuje :)

i9i - 19-01-2013, 16:47

Ja mam Epsona SX130 czyli następcę sx125 (generalnie niczym się od siebie nie różnią) i nie jest to mój pierwszy Epson. U mnie się niewiele drukuje ale w kolorze większość, w mono drukuje całkiem szybko jak na atrementowca, hałas przeciętny. Trzeba uważać na zamienniki tuszy, gdyż nie wszystkie podróbki widzi.
robertdg - 19-01-2013, 17:13

Jak ktoś Ci to daje za punkty z tankowania to się nie oglądaj tylko bierz no chyba, że masz lepszą możliwośc wykorzystania profitu.
Epson to nawet w kinowych ekranizacjach można spotkać, wielu znam co używa i sobie chwali, przede wszystkim za bardzo tanie tusze/zestawy.

Olivia - 19-01-2013, 17:43

Chodzi o ten sprzęt : l
Kod:
http://www.vitay.pl/katalog-Vitay/nagrody/Urzadzenie-wielofunkcyjne,137.htm

Mam możliwość zakupu chyba HP który będzie oferowany w Stonce od poniedziałku. I w Aldiku, Canona. Ceny obu ostatnich wymienionych to coś około 150 zł.

robertdg - 19-01-2013, 18:01

Olivia napisał/a:
HP który będzie oferowany w Stonce
Olivia napisał/a:
w Aldiku, Canona

Co wybierzesz to i tak jeden pic, weź pod uwagę kwestie tuszy, tak czy inaczej dla tej ilosci wydruków wszystko się powinno sprawdzić, w dodatku wiem, że ten HP oferowany przez stonke bez problemu smiga tylko z jednym zasobnikiem tuszu, tusz w zamienniku o pojemności cos koło 20ml kosztuje jakies 35-100zł

fergul11 - 19-01-2013, 18:20

Epson - Stylus DX 6050 wpomnienia , tusz ori 45euro ,czasami drukarka nie byla uzywana przez 3 miesiace a tuszu i tak ubywalo w zastraszajacym tempie , podobno robila samoistny service zeby glowica nie wyschla . Slowem producencka sciema .
Skaner zawiesil sie po 1300 razach . technika wstrzasaowa odblokowalem :mrgreen:
wydruki kolorowe ,zdjecia ,skanowanie , druk na papierze transferowym bardzo dobry ,jedyny minus to szybkosc utraty tuszu i jego cena ,b.dobry soft .

krzychu - 19-01-2013, 18:21

Olivia - 15 stron miesięcznie głownie czarno-białych? Odpuść sobie plujkę i kup najtańszy laser... A no tylko za małe to one nie są... Ale za to tusz nie zaschnie jak akurat będziesz chciała wydrukować...
i9i - 19-01-2013, 20:03

robertdg napisał/a:
Jak ktoś Ci to daje za punkty z tankowania to się nie oglądaj tylko bierz no chyba, że masz lepszą możliwośc wykorzystania profitu.

Też jestem za.
krzychu napisał/a:
Odpuść sobie plujkę i kup najtańszy laser...

Jeśli budżet pozwoli to najlepsza opcja przy Twoich potrzebach, tylko lasery mono ze skanerem (ksero) zaczynają się od 450 zł w sklepie.

volve - 19-01-2013, 21:00

Mam tego Epsona jakiś czas, ale rzadko używam. Dla mnie w drukowaniu trochę za głośny jednak. Głównie używam obecnie jako skaner. I faktycznie, jeśli będziesz drukować tak mało, to mogą Ci zasychać tusze, także laserówka na pewno lepsza.
milo - 20-01-2013, 14:39

Mam Epsona tylko bx535wd kilka miesięcy nie uzywany był i żadne tusze nie zasychają co do głosności to jest trochę głośna ale w czym to przeszkadza zamienniki tuszy juz po 12,99 zł x 4
Sunderland86 - 20-01-2013, 18:34

Moja dziewczyna posiada Epsona SX105. Urządzenie sprawuje się bez zarzutu, wydruki są przyzwoitej jakości, jeśli chodzi o ksero to powiem tak - jest ok. dopóki nie chcemy kserować grubej książki. Ceny zamienników tuszy są na poziomie 15-20 zł za sztukę.
Owczar - 21-01-2013, 00:31

krzychu napisał/a:
Olivia - 15 stron miesięcznie głownie czarno-białych? Odpuść sobie plujkę i kup najtańszy laser... A no tylko za małe to one nie są... Ale za to tusz nie zaschnie jak akurat będziesz chciała wydrukować...

Dokładnie. Po jednej plujce EPSONA, która zżerała tusz bez drukowania przesiadłem się na HP LaserJet 5l,a teraz na oki i nigdy więcej nie wrócę do atramentowej.. Chyba że do zastosowań typu zdjęcia etc.

Olivia - 25-01-2013, 10:00

Program Vitay znów mnie zaskoczył :o
Zamiast modelu z tytułu tematu, doszedł do mnie Epson XP - 205 8) Ponadto bardzo szybko dostarczyli przesyłkę :)
Pierwsze wydruki zrobione. Kupię kilka kartek papieru fotograficznego. Zobaczę jak będą wyglądać zdjęcia.
Zdam relację z użytkowania. Dzisiaj szykuję się drukowanie kilku stron + kserowanie a może nawet połączone ze skanowaniem :rolleyes:

gigant87 - 25-01-2013, 21:20

Mam Epson SX105, po gwarancji zepsuł się skaner (tzn skanuje, ale tylko część kartki), tusze są supertanie czyli 12zł za komplet 4 tuszy. Niestety dość głośna. :)