Outlander III Ogólne - Test Mitsubishi Outlander III
borsak1 - 24-01-2013, 12:33 Temat postu: Test Mitsubishi Outlander III Dla zainteresowanych tytuł jest zabójczy i coś w nim chyba jest O III to w sumie już kombi nie SUV (przynajmniej jak dla mnie)
http://www.auto-swiat.pl/...-kombi-bezdroza
Lucas123w - 24-01-2013, 14:11
OIII to taki bardziej OI, bardziej kombi niżeli SUV. Cena niżej i będzie dobrze
rezon - 24-01-2013, 16:47
piszą o braku myszkowania na koleinach - to duża różnica na plus z poprzednikiem. Zużycie paliwa - do takiego poziomu można było zejść i w O2 - zależy przy jakiej prędkości, a nie na jakiej drodze. Na autostradzie można było mieć 6l i 12l/100km
lexus - 24-01-2013, 23:35
to może ten test http://motoryzacja.interi...an,1883442,3460
rezon - 25-01-2013, 07:10
ten już chyba kiedyś był "linkowany" na forum. Zużycie paliwa podają całkowicie odmienne
krzychu - 25-01-2013, 07:12
rezon napisał/a: | Zużycie paliwa podają całkowicie odmienne |
Może dlatego, że jeden do diesel, a drugi to benzyniak z CVT
rezon - 25-01-2013, 08:03
Znalazłem zużycie paliwa na spritmonitor.de http://www.spritmonitor.d...cht/543099.html jednego diesla 2.2 150KM - na razie mało wpisów. Jest fajne bo tylko 7,63, ale dalekie od danych producenta i jakoś nie powala. MIałem 8,16 przy dość ciężkim stylu jazdy - zrzucenie 0,5l nie stanowiło żadnego problemu. Nie ma na razie wpisów nowego benzynowego
borsak1 - 25-01-2013, 10:51
Kurde PANY każdy pisze "o tam paliwem bym się przejmował" ale jak przyjdzie co do czego siedzicie z kalkulatorami
rezon - 25-01-2013, 12:34
borsak1 napisał/a: | Kurde PANY każdy pisze "o tam paliwem bym się przejmował" ale jak przyjdzie co do czego siedzicie z kalkulatorami | pewnie, że siedzimy z kalkulatorami. Inaczej piniondzów nie da się policzyć. Same poduszki wypchane dularami to ich tela, że mi palców brakuje - nawet u nóg Jeno materace z jurkami se policze, bo ich jeno dwa.
borsak1 - 25-01-2013, 15:08
@rezon
markowoj - 15-02-2013, 23:57
Porównanie Outlandera III z Sorento i Santa Fe w Auto Świat nr 7
to chyba nobilitacja dla miśka choć miejsce ostatnie.
Oraz SKANDALICZNE CENY CZĘŚCI w Poradniku Auto Świat. skandaliczne= diamentowe.
mitsu00 - 16-02-2013, 14:04
markowoj napisał/a: | Porównanie Outlandera III z Sorento i Santa Fe w Auto Świat nr 7
to chyba nobilitacja dla miśka choć miejsce ostatnie.
Oraz SKANDALICZNE CENY CZĘŚCI w Poradniku Auto Świat. skandaliczne= diamentowe. | No na czyms musza przeciez sobie odbic spadek sprzedazy
markowoj - 16-02-2013, 21:53
Obawiam się że przy kontynuacji takiej polityki cenowej mmc długo w Polsce nie pociągnie.
Sam kupowałem outka tdi biorąc pod uwagę dostępność części na wolnym rynku . A i cena samochodu była chyba adekwatna do wartości( około 110 tys.) Nawet serwis aso mmc proponował mi ostatnio własny zakup części i montaż u nich w cenie negocjowanej . zarobią inni a sprzedane sztuki nowych samochodów sytuacji nie uratują . Co do porównania aut to chyba kryterium stanowiła cena i może naciągana kubatura outka , bo w tej klasie to chyba bardziej sportage.
rezon - 16-02-2013, 22:08
Spadek z I-go miejsca sprzedaży po za pierwszą dziesiątkę sprzedaży SUV'ów to sztuka, która się udała MMC jest to m.in. efekt stosunku jakości ceny zarówno samochodu jak i obsługi posprzedażowej
Aleksander1965 napisał/a: | Borykam się z problemem trzeszczącego zwłaszcza na tzw leżącym policjancie lub na nierównościach przednim zawieszeniem.Czy ktoś miał podobny problem? Na przeglądzie corocznym jegomość nic nie znalazł. W drugim moim samochodzie miałem podobne zjawisko zwłaszcza słyszaln w okresie zimowym ale wymiana drążków kierowniczych załatwiła sprawę. | ten post akurat się pojawił - no comments .
jurekschroda - 18-02-2013, 10:18
rezon napisał/a: | Spadek z I-go miejsca sprzedaży po za pierwszą dziesiątkę sprzedaży SUV'ów to sztuka, która się udała MMC jest to m.in. efekt stosunku jakości ceny zarówno samochodu jak i obsługi posprzedażowej
|
Mam nieco inne zdanie na ten temat - główne przyczyny to:
- brak silnika diesla w akceptowalnej cenie
- brak silnika benzynowego zapewniającego dobre osiągi ( w OIII)
- przymusowe połączenie automatu z 4x4 przy silniku benzynowym ( w OIII)
- specyfika pracy skrzyni CVT
- wygląd zewnętrzny, który zamiast nawiązywać do najładniejszego OII stanowi zupełnie nową propozycję, o wiele mniej wyrazistą niż OII. Wprawdzie może się podobać, ale to już nie to.
Jeśli chodzi o cenę - OIII z silnikiem benzynowym obecnie nie ma wygórowanych cen. Podobnie jak dostępny jeszcze OII 2WD 2.0 benzyna - za 82 tys można dostać bardzo dobrze wyposażony samochód ( z nawigacją itp).
|
|
|