To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9TD] Komputer - wyświetlanie splaania

Juro - 25-01-2013, 15:33
Temat postu: [Cari 1.9TD] Komputer - wyświetlanie splaania
Witam wszystkich,

Pytanie jest następujące - czy jest możliwość wyświetlania aktualnego spalania na komputerze, tam, gdzie jest temperatura, data i godzina?

Próbowałem zmienić wyświetlanie z daty na cokolowiek innego, ale niestety - nie doszedłem do niczego.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi :)

Bizi78 - 25-01-2013, 19:08

Juro, jak masz ori radio to zmieniasz dane (śr. spalanie, śr. prędkość i zasięg na baku) przyciskiem na radiu DISP, a jak nie masz ori radia to tak jak w tym temacie:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3194
Powiedz gdzie ty tam masz datę :shock: .

Juro - 25-01-2013, 23:34

Jest data, ale podana metoda nie działa u mnie. Po prostu nic się nie dzieje gdy przytrzymuję ten przycisk, a radio mam Pioneera, nie oryginał.

Na zdjęciu widać, jest data.

Tak więc? :)

Pozdrawiam!

Fotka - data

pamar - 26-01-2013, 09:50

Juro, w temacie który podał Bizi, jest wszystko dokładnie opisane! Niestety w niektórych przypadkach, przyciskanie i kombinowanie na wszystkie sposoby nic nie pomaga :(
Mój wyświetlacz pokazuje dokładnie tak jak twój i robiłem cuda wianki żeby pokazywał np. spalanie, niestety bez powodzenia :(

Bizi78 - 26-01-2013, 14:58

Doczytałem w instrukcji, że wysokoprężne na wyświetlaczu mają datę ale o zmianie na coś innego nic nie znalazłem :? .
Jestem ciekawy jakby podmienić na inny wyświetlacz czy pojawią się dane zamiast daty :| .
Może w TD siedzi jakiś kiepski komp, który nie potrafi liczyć :mrgreen: .
Dziwne bo DID-y mają dane a TD już nie :? .

robert78 - 26-01-2013, 15:12

poprostu disle nie maja opcji o wyswietlaniu spalania tylko ma to benzyna przykro mi
Bizi78 - 26-01-2013, 15:20

robert78, DiD-ek ma :P .
Jaro1974 - 26-01-2013, 16:35

Bizi78, w TD masz pompę mechaniczną sterowaną linką a w Did-zie jest common rail i to już potrafi sobie liczyć :wink:
mowil2 - 01-06-2013, 13:41

mam pytanie bo nie mogę znaleść a mianowicie mam cari przed liftem 1.8 16v w wersji gls i czy jest mozliwość włączenia wyświetlania spalania i tp. tam gdzie mam przebieg A i B i aktualny przebieg