To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Pierwsze wrażenia

cviat - 12-02-2013, 11:07
Temat postu: Pierwsze wrażenia
Witajcie,
pierwszy bak paliwa za mną.
Benzyna w automacie.
Co do pracy skrzyni biegów to rozpieszczony jestem po fordzie i brakuje mi momentu obrotowego. w przedziale 2-4k obr dużo słychać silnik a nie przekłada się to na przyśpieszenie. Osiągnięcie spalania w okolicy 10 litrów w mieście wymaga ogromnej samokontroli i dyscypliny. Z wyjątkiem tych dwóch wad jestem zadowolony ;) w aucie za tę kaskę brak kontrolki poziomu płynu spryskiwaczy mnie zaskoczył, ale to też wynika pewnie z faktu, że za długo jeździłem fordami.
System multimedialny na duży plus, napęd mimo ustawienia 4WD eco doskonale ogarnia zaśnieżone bezdroża.
Moje posumowanie to fajna bulwarówka dla kobiety z lekką nogą.

jurekschroda - 13-02-2013, 10:35
Temat postu: Re: Pierwsze wrażenia
cviat napisał/a:
w aucie za tę kaskę brak kontrolki poziomu płynu spryskiwaczy mnie zaskoczył,

No widzi, trzeba było brać Carismę, bo tam jest :lol:

Jak spalanie w trasie ?

cviat - 13-02-2013, 11:22

Spalanie w trasie będę znał za tydzień, na razie się po mieście kręcę.
Bulbo - 04-03-2013, 19:00

W kazdym normalnym europejskim aucie tej klasy kontrolka plynu jest ale tutaj masz zapewne super rozwiazanie z bagnetem :lol: alez ci japonczycy sa smieszni
Btw zegarek jest 12h ? Przelaczniki szyb nie podswietlane oczywiscie !?

cviat - 05-03-2013, 11:52

No jak? Na przycisku szyby kierowcy jest maźnięte farbą fluorescencyjną - wystarcza na bramkach na autostradzie :) Zegarek spoko się przestawił na 24h.
Spalanie po 4000 km oscyluje w granicach 10l - w trasie też, ale moja noga do lekkich nie należy. Przy jeżdżeniu Polanica-Zieleniec-Polanica (700m różnicy wysokości) w głębokim śniegu spalił 12,5 litra.

Lucas123w - 05-03-2013, 13:54

Bulbo napisał/a:
alez ci japonczycy sa smieszni

Najwidoczniej potrafią jeszcze myśleć. Europa coraz bardziej rozleniwia swoich obywateli nowinkami technicznymi. Jeszcze trochę czasu to zwykły Kowalski nie będzie wiedział że w silniku jest coś takiego jak olej :D

jurekschroda - 05-03-2013, 15:20

Lucas123w napisał/a:
Bulbo napisał/a:
alez ci japonczycy sa smieszni

Najwidoczniej potrafią jeszcze myśleć. Europa coraz bardziej rozleniwia swoich obywateli nowinkami technicznymi. Jeszcze trochę czasu to zwykły Kowalski nie będzie wiedział że w silniku jest coś takiego jak olej :D

Wcale nie rozleniwiają... nie jest nudno - raz to się zepsuje, raz tamto :lol:

Bulbo - 05-03-2013, 17:43

nie no jasne kontrolka braku płynu to jest taki luksus jak wentylowany fotel i bankowo zaraz to się popsuje :lol: :lol: najlepiej niech wrócą do korzeni :lol: :lol:
Lucas123w - 05-03-2013, 19:18

Bulbo napisał/a:
najlepiej niech wrócą do korzeni

Ja bym się cieszył. :D

zzip11 - 14-04-2013, 16:24

Czy ktoś może mi powiedzieć ile pali O III w wersji 2.0 MIVEC 2 WD z manualną 5-cio biegową skrzynią w realu ( po zakupie lancera 1.8 już wiem, że to co piszą o spalaniu w instrukcji to bzdury ).
Lucas123w - 14-04-2013, 16:28

zzip11 napisał/a:
po zakupie lancera 1.8 już wiem, że to co piszą o spalaniu w instrukcji to bzdury

Pokaż mi markę samochodu która pisze w swojej książce czy broszurach realne spalanie ??

rezon - 14-04-2013, 18:20

Lucas123w napisał/a:
Pokaż mi markę samochodu która pisze w swojej książce czy broszurach realne spalanie ??
to co mam w Superbie mniej więcej odpowiada realowi - miasto mam nawet ok.1l mniej. Po za miastem udało mnie się zbliżyć do książkowego 6,7l - miałem 7.05l na trasie 260km na więcej nie starczyło mi cierpliwości ;) . Vmax też mam +20km/h wg GPS w porównaniu do książki. Jakiś taki się trafił z giftem :twisted: i to wszystko w sezonie jesienno zimowym. wczoraj założyłem letnie kapcie - zobaczymy jak na nich będzie wyglądać ;)
zzip11 napisał/a:
Czy ktoś może mi powiedzieć ile pali O III w wersji 2.0 MIVEC 2 WD z manualną 5-cio biegową skrzynią w realu
na spritmonitor.de jest jeden ,ale w automacie http://www.spritmonitor.de/en/detail/554127.html - ma średnie 10,1l/100
regon - 14-04-2013, 18:52

rezon napisał/a:
Po za miastem udało mnie się zbliżyć do książkowego 6,7l - miałem 7.05l na trasie 260km na więcej nie starczyło mi cierpliwości

20 na godzinę przez 260 km? masz cierpliwość :biggrin:

zzip11 - 14-04-2013, 19:22

Ok, to może inaczej. Jak myślicie, czy O III z 2.0 MIVEC 2WD manual będzie palił więcej czy mniej od Lancera Sportback 1.8 MIVEC ( zakładając podobny styl jazdy )? Zakładając, że obie instrukcje mają taki sam średni błąd oceny spalania wychodzi, że mniej.
mitsu00 - 14-04-2013, 20:04

rezon napisał/a:
wczoraj założyłem letnie kapcie - zobaczymy jak na nich będzie wyglądać
Tez niedawno zalozylem letnie kapcie 19''. Trzyma sie drogi jak gokart teraz no i ladnie wyglada :D

Co do spalania, to uwazam ze mniej wiecej jest ono w normie i +/- 10% odpowiada fabryce.