To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - [3.2 DID] Skrzypiacy fotel kierowcy

emka - 14-02-2013, 21:38
Temat postu: [3.2 DID] Skrzypiacy fotel kierowcy
Witam,
W ostatnim czasie zrobiłem remont zawieszenia - nic nie stuka, nic nie puka. ;-) Byłoby cudownie gdyby nie fotel kierowcy. Przy przechyłach poprzecznych (na boki) fotel skrzypi i doprowadza mnie do szału.

Co może skrzypiec i co smarowac?
Jak zdemontować i wyjąć fotel aby sie dobrać w komfortowy sposób do bebechow pod spodem? Wszystko pozasłaniane plastikami.

Pomocy bo mnie to wykańcza nerwowo. Dzięki z góry.

siersciunio - 14-02-2013, 22:29

U mnie to samo :/

Radio pomaga :)

jawaldek - 15-02-2013, 12:18

siersciunio napisał/a:
Radio pomaga :)
jaka stacja :mrgreen:
emka napisał/a:
Jak zdemontować i wyjąć fotel aby sie dobrać w komfortowy sposób do bebechow pod spodem? Wszystko pozasłaniane plastikami.
może najprościej to bez zdemontowania fotela przesmarować prowadnice które pod plastykowymi osłonami z przodu i tyłu są przykręcone do podłogi.
siersciunio - 15-02-2013, 12:56

jawaldek napisał/a:
może najprościej to bez zdemontowania fotela przesmarować prowadnice które pod plastykowymi osłonami z przodu i tyłu są przykręcone do podłogi.

tylko poza tym ma fotel u mnie troszke luzu i wypadało by sie do tego dobrać.

emka - 05-03-2013, 20:53
Temat postu: Rozwiązanie
Witam,
Wkurzało mnie to tak, że postanowiłem się nie poddawać.

Wykręciłem fotel - 4 śruby, 2 kostki do odpięcia, przed odpięciem poduszki odłączyć akumulator.

Następnie fotel do góry nogami, smar w sprayu i jazda po wszystkim co się rusza, czyli wszelakich częściach mechanicznych, które mogą o siebie trzeć, zawiasach i silniczkach itd.

Ponowny montaż fotela i jazda próbna - błoga cisza. Ciekawe na jak długo.... ;-)

Polecam tym, którzy są uczuleni podobnie jak ja na wszelakie niepożądane dźwięki.

Pozdrawiam,