Pajero III - [3.2 DID] Skrzypiacy fotel kierowcy
emka - 14-02-2013, 21:38 Temat postu: [3.2 DID] Skrzypiacy fotel kierowcy Witam,
W ostatnim czasie zrobiłem remont zawieszenia - nic nie stuka, nic nie puka. Byłoby cudownie gdyby nie fotel kierowcy. Przy przechyłach poprzecznych (na boki) fotel skrzypi i doprowadza mnie do szału.
Co może skrzypiec i co smarowac?
Jak zdemontować i wyjąć fotel aby sie dobrać w komfortowy sposób do bebechow pod spodem? Wszystko pozasłaniane plastikami.
Pomocy bo mnie to wykańcza nerwowo. Dzięki z góry.
siersciunio - 14-02-2013, 22:29
U mnie to samo :/
Radio pomaga
jawaldek - 15-02-2013, 12:18
siersciunio napisał/a: | Radio pomaga | jaka stacja emka napisał/a: | Jak zdemontować i wyjąć fotel aby sie dobrać w komfortowy sposób do bebechow pod spodem? Wszystko pozasłaniane plastikami. | może najprościej to bez zdemontowania fotela przesmarować prowadnice które pod plastykowymi osłonami z przodu i tyłu są przykręcone do podłogi.
siersciunio - 15-02-2013, 12:56
jawaldek napisał/a: | może najprościej to bez zdemontowania fotela przesmarować prowadnice które pod plastykowymi osłonami z przodu i tyłu są przykręcone do podłogi. |
tylko poza tym ma fotel u mnie troszke luzu i wypadało by sie do tego dobrać.
emka - 05-03-2013, 20:53 Temat postu: Rozwiązanie Witam,
Wkurzało mnie to tak, że postanowiłem się nie poddawać.
Wykręciłem fotel - 4 śruby, 2 kostki do odpięcia, przed odpięciem poduszki odłączyć akumulator.
Następnie fotel do góry nogami, smar w sprayu i jazda po wszystkim co się rusza, czyli wszelakich częściach mechanicznych, które mogą o siebie trzeć, zawiasach i silniczkach itd.
Ponowny montaż fotela i jazda próbna - błoga cisza. Ciekawe na jak długo....
Polecam tym, którzy są uczuleni podobnie jak ja na wszelakie niepożądane dźwięki.
Pozdrawiam,
|
|
|