To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - Tylne dzrzwi (klapa) sie nie otwierają

szatan666 - 16-02-2013, 00:17
Temat postu: Tylne dzrzwi (klapa) sie nie otwierają
Tylne dzrzwi (klapa) sie nie otwierają, klamka dochodzi do końca , przerabiał ktoś juz ten temat może ?
kargullo2 - 01-03-2013, 22:34

Witam.
Tez tak mialem pare razy.Zamek nie odpija. Musisz zdjac tapicerke i reka mu pomoc.Potem ladnie wszystko przesmarowac.

piotr277 - 19-03-2013, 08:01

Podepnę się pod temat, bo i podobny problem mnie dotknął :( U mnie się zablokowała klamka w pozycji "ściśnietej". Dodatkowo drzwi są zaryglowane, więc przynajmniej się nie otworzą podczas jazdy.
Da się jakoś bez większych strat zdjąć plastik z drzwi od wewnątrz?

jeremy - 19-03-2013, 08:22

chyba raczej nie, plastik jest spasowany wiec nawet jak wszystkie śrubki powykręcasz to możesz go nie wyjąć.

Goń co sił do apteki i kup strzykawkę i dużą igle, do strzykawki psiknij wd40 czy coś podobnego może trochę benzyny. Wstrzyknij wszystko w zamek psiknij na klamkę, odczekaj parę minut.

Teraz modne są do higieny jamy ustnej takie mini szczoteczki, wchodzą w szpary w zębach świetnie to i w zamek wejdą i wyczyszcza go z brudu może się rozrusza i klamka puści.

Jak już się uda to do wędkarskiego po smar do kołowrotków i zakituj w zamek, smar działa od -50 do 200 stopni, podnieś zapadkę w zamku i wal- ciepły lepiej wchodzi.
Przed smarem trochę przedmuchaj zamek powietrzem.

Smar będzie dobry o tyle ze pewnie i tak cale auto otwierasz z pilota wiec będzie zakonserwowany na jakiś czas.

Mi w mojej byłej kochance pomogła taka zabawa, wszystko otwierane było z kluczyka :mrgreen: (Audi 80, b3, 3A)

powodzenia

piotr277 - 19-03-2013, 16:59

Ok, problem rozwiązany.
jeremy, dzięki za odzew - obyło się bez rozbierania - wystarczyło trochę wd40 i rozruszanie klamki.

szatan666 - 20-03-2013, 22:15

U mnie tez juz działa , sciaganie tapicerki jest banalnie proste, odkakują kołki ładnie i nic sie nie łamie, Dzieki za pomoc
sz4kal - 20-03-2013, 23:36

szatan666 napisał/a:
U mnie tez juz działa , sciaganie tapicerki jest banalnie proste, odkakują kołki ładnie i nic sie nie łamie, Dzieki za pomoc

Chyba nie zbyt banalnie proste bo poprzedni właściciel mojego auta połamał praktycznie cały ten plastik na tylnych drzwiach :minigun: albo właściciel jakiś nie kumaty musiał być ;)

profesjonal - 24-04-2013, 20:40

Witam to i ja sie podepne u mnie zerwała sie chyba linka albo wypieła przekrecanie kluczyka nic nie daje,od srodka tez nie moge otworzyc a klamka od zewnątrz jest luzna jak odkrecic tapicerke od srodka zeby sie dostac do zamka lub otworzyc drzwi.
Marcus65 - 24-04-2013, 23:34

Tapicerka jest mocowana na bodaj cztery śruby w tym schowku na narzędzia plus dwa pod klapkami na uchwycie wewnętrznym i jeden mały pod klapką w tym "ciągadle" do otwierania klapy od wewnątrz. Reszta na zatrzaski. Tapicerkę daje się więc zdjąć od środka, bez otwierania drzwi.

Pozdro
Marcus

profesjonal - 25-04-2013, 20:24

Dzieki w sobote bede probował