To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - Boczne szyby i deszcz

Anonymous - 06-01-2007, 15:20
Temat postu: Boczne szyby i deszcz
Czy w Waszych Galach opuszczając i podnosząc szyby wycierają się one z deszczu i pary?
Jeśli tak to co zdemontować?, co wymienić?

Anonymous - 06-01-2007, 15:55

nie wycieraja sie :)

chyba ze opuscisz, chwile poczekasz i potem podniesiesz - wtedy pary troche znika

Anonymous - 06-01-2007, 16:46

no wlasnie ostatnio sie takze nad tym zastanawialem.. czy w jakis sposob uszczelka nie powinna sciagac wody z szyby przy opusczaniu?;] 8)
stani78 - 06-01-2007, 17:18
Temat postu: boczne szyby i deszcz
Witam. Przy opuszczeniu szyb uszczelki powinny zebrać wode z szyby. Jeżeli tego nie robią to niedolegają do szyby i nie zabespieczają wnętrza drzwi przed wodą deszczową.
Anonymous - 06-01-2007, 17:54

no wlasnie tak myslalem.. ale jak temu zaradzic?;]
Anonymous - 07-01-2007, 13:06

na zewnątrz drzwi, przy szybie jest taki element plastykowy wewnątrz którego widać gumę, ale ona nie przylega na całej długości do szyby.
Jest on przykręcony jednym wkrętem od wewnątrz drzwi - ale coś go jeszcze trzyma...
Kto wie jak to ściągnąć????

stani78 - 07-01-2007, 22:29
Temat postu: boczne szyby i deszcz
Witam. Trzeba zdjąci tapicerke drzwi odkręcić szybe z podnośnika opusicić na sam dół i ugóry powinny być plastikowe zatrzaski mocujące listwe zewnętrzną.
Anonymous - 08-01-2007, 00:24

To stały mankament Galusiów. Zabieram się za to jak pies do jeża, mimo że wkurza mnie ta uszczelka od zawsze.
Moja metoda: opuścić mokrą szybę i przycisnąć ją podczas podnoszenia. Tylko z wyczuciem, żeby jej nie zatrzymać i czegoś nie spiepszyć.. :mrgreen:
Poza tym uzywam (do wody na zewn.i do pary wewnątrz)zwykłej gumy z rączką do sciągania wody z szyb. Mam szeroka, na wodę i krótka z twardszą gumą na snieg i lód. A w sprawie lodu na szybach.. mam wycieraczki letnie i zimowe :mrgreen: Pierwsze Valeo za 55zł, drugie Alca za 6zł Wycieruchy też, jedne twardsze, drugie "mieksze" :P

Krzyzak - 09-01-2007, 11:45

u mnie uszczelka zgarnia wode przy opuszczaniu szyby
a co do przylegania - nie ma tragedii, ze woda wplywa do srodka - to jest dosyc normalne zjawisko, zreszta - po to sa male otwory na dole drzwi, zeby ta woda mogla sobie swobodnie odplynac