To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Wojna reklamowa elektromarketow

arekp - 06-01-2007, 17:51
Temat postu: Wojna reklamowa elektromarketow
Nie wiem czy zwrociliscie uwage na wojne reklamowa marketow jaka mozna zauwazyc ostatnio w TV:

Media Markt

Saturn

Cezar - 06-01-2007, 21:08

Widzialem ta reklame MM w tv, i wlasnie jakis saturn mi smignal przez chwile :lol:
Anonymous - 06-01-2007, 22:25

Właśnie też zauważyłem reklamówkę Saturna w reklamie Media Markt a dzisiaj właśnie tą Saturna.
Widać wojna :)

Anonymous - 06-01-2007, 22:30

w polsce juz ladnych pare lat jest dozwolona reklama porownawcza (kiedys przez jakis czas proszki taka stosowaly) ale producenci chyba po cichu sie dogadali ze takiej nie beda stosowac.
dlatego tego typu reklamy mnie ciesza ze powrocily :D

luk_szc - 06-01-2007, 23:12

Albo mają jednego właściciela obie sieci (nie sprawdziłem) lub sobie na wzajem naganiają klientów przez tak kontrowersyjne reklamy , albo wojna :)
TommiCrazy - 06-01-2007, 23:27

stara metoda.....niewazna jak o kims mowia......wazne by mowili
Matejko - 07-01-2007, 00:59

widzialem, nie to zeby mi sie nie podobalo - ale przynajmniej jakies reklamy z ktorych sie mozna posmiac a nie czy zna juz pani nowy cilit bang ?? :|
:mrgreen:

a saturn to chyba z euro rtv agd razem

[ Dodano: 07-01-2007, 00:09 ]
jednak sprawdzone saturn i media to jeden i ten sam wlasciciela jakastam grupa :mrgreen:

McDoune - 07-01-2007, 03:11

Dokładnie oba należą do METRO :twisted:

ale kampania fajna :mrgreen:

arekp - 07-01-2007, 10:31

luk_szc napisał/a:
Albo mają jednego właściciela obie sieci (nie sprawdziłem) lub sobie na wzajem naganiają klientów przez tak kontrowersyjne reklamy , albo wojna :)

Maja tego samego wlasciciela, Metro Group ;) Ale nie chcialem psuc pierwszego posta.

Anonymous - 07-01-2007, 13:05

arekp napisał/a:
Maja tego samego wlasciciela, Metro Group
,czyli potwierdza się reguła , nieważne co i jak - byle o nas mówiono :mrgreen:
Anonymous - 07-01-2007, 15:47

arekp napisał/a:
luk_szc napisał/a:

Maja tego samego wlasciciela, Metro Group ;) Ale nie chcialem psuc pierwszego posta.

nie dla idiotów 8) -ciekawe ile ludków o tym nie wie i sie nacina na te ich promocje :evil:

McDoune - 07-01-2007, 16:14

gumas_72 napisał/a:
arekp napisał/a:
luk_szc napisał/a:

nie dla idiotów 8) -ciekawe ile ludków o tym nie wie i sie nacina na te ich promocje :evil:

sporo :twisted:

Marcin-Krak - 07-01-2007, 17:31

Tego typu reklamy porównawcze to norma na Zachodzi. W Polsce faktycznie rzadko się to zdarza.
Ale nie wiedziałem że Saturn i Media Markt należą do jednej grupy :roll:
To w sumie po co rywalizują między sobą :?: Daje to im większe zyski niż gdyby działali wspołnie pod jedną nazwą :?: :roll:

Anonymous - 07-01-2007, 17:54

Marcin-Krak napisał/a:

To w sumie po co rywalizują między sobą :?: Daje to im większe zyski niż gdyby działali wspołnie pod jedną nazwą :?: :roll:

stara dobra zasada marketingu (jestem art.plastykiem z wykształcenia jak coś)-konkurujesz sam ze sobą a ludziska łykają jak karpie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Anonymous - 07-01-2007, 18:11

A ja już myślałem, że ktoś na serio wziął się za "idiotów". A tu taka lipa, ten sam właściciel... porażka