Komputery, RTV, AGD, Komorki - Gry w które warto zagrać
krzychu - 10-03-2013, 11:18 Temat postu: Gry w które warto zagrać Niekiedy mam ochotę sobie w coś zagrać i niestety nie mam za bardzo już w co. Nowe gry odpadają bo nie będę wymienił laptopa czy kupował komputer tylko po to żeby raz na tydzień zagrać w coś. Chciałem zapytać o jakieś fajne klasyki w które warto zagrać, a jeszcze w nie nie grałem. Od siebie od razu mogę podać jedne z najciekawszych gier w które grałem:
Strategie:
- Red Alert 2 i 3
- Earth 2140 i 2150
- Ufo (w sumie chyba 5 poza ostatnią mi się spodobały, a XCOM: Enemy Unknown to lata 90-te)
- HomeWorld (wszystkie 3 części miały coś w sobie szkoda że nie będzie następnych części )
- Settlers w sumie jest ich chyba teraz tyle części że straciłem rachubę z nudów przeszedłem VI Narodziny Imperium i średnio mi podeszła wcześniejsze super a 10-lecie to się aż łezka kręci za stare czasy
- Warcrafty i Starcrafty
- Total Annihilation
- Stronghold 1 i 2 był całkiem ciekawy
Tutaj szczególnie trzeba pochwalić HomeWorld, Earth 2150 i UFO że każda misja nie zaczynała się od mozolnego rozbudowywania bazy. Tylko ciągle akcja...
Strzelanki:
- Rainbow Six (wszystkie części)
- Ghost Reacon
- Hidden and Dangerous (chyba niedoceniona świetna gra)
- Swat 4
- Unreal Tournament
Symulatory samochodowe
- NFS-y
- Colin 2
Ktoś coś podrzuci? W co warto zagrać?
Sunderland86 - 10-03-2013, 12:19
Od siebie mogę polecić serie Resident Evil oraz Silent Hill, oczywiście są to propozycje na wieczory .
Owczar - 24-03-2013, 23:20
Jeśli masz kierownicę to Richard Burns Rally Zresztą ja nie miałem i kupiłem specjalnie dla tej gry.
Hubeeert - 25-03-2013, 01:48
R.U.S.E.
Modern Warfare 2
Max Payne 1 i 2
gulgulq - 25-03-2013, 07:03
Hidden and Dangerous 2
seria Total War
zwłaszcza Shogun
Civilization
Mafia
Mafia 2
Krzyzak - 25-03-2013, 07:06
Fallout 1 i 2
Halflife
Duke Nukem
WreX - 26-03-2013, 18:00
Balldurs Gate I i II z dodatkami - chyba mój ulubiony klasyk
Planescape Torment - klimat miażdży
powyższe dwa to większe RPG na XXX godzin
Half Life 2 również z dodatkami (bo jedynka już była)
TES V: Skyrim - pomimo wszystko nie ma aż takich wymagań a najlepszy RPG ostatnich czasów
jeśli jednak zbyt jest nowy to: TES III: Morrowind <3 grałem chyba z rok
Z akcji to chyba:
Return to castle Wolfenstain
Ze strategii starszych to obowiązkowo:
Tzar, Herosy do III, Kozacy,
masz tu rozrywki prawie na 2 lata także wybieraj ;p
RaVciO - 20-04-2013, 20:05
Jak lubisz RTS to mogę polecić:
- serię Age of Empires
- 7th legion
Co do innych starszych gierek to:
- seria Commandos
- Diablo II
- seria GTA (według mnie nawet te wersje 2D są super GTA, GTA II, GTA London - te części 2D są chyba nawet dostępne w pełni legalnie za free)
- Metal Gear Solid
- Still Life - trochę mroczna klikanka detektywistyczna
seba314 - 23-04-2013, 08:44
ja od ponad roku trzepie tylko w BF3, a zaraz po powrocie do kraju zrobie przedplate do BF4
RaVciO - 23-04-2013, 18:51
seba314 napisał/a: | ja od ponad roku trzepie tylko w BF3, a zaraz po powrocie do kraju zrobie przedplate do BF4 |
Kolega szuka gierek, które pójdą na starszym sprzęcie
seba314 - 23-04-2013, 19:04
RaVciO napisał/a: | Kolega szuka gierek, które pójdą na starszym sprzęcie |
ja tylko ze względu na BF4 będę wymieniał sprzęt na nowy
RaVciO - 23-04-2013, 19:30
seba314 napisał/a: | RaVciO napisał/a: | Kolega szuka gierek, które pójdą na starszym sprzęcie |
ja tylko ze względu na BF4 będę wymieniał sprzęt na nowy |
Jak widać każdy ma inne potrzeby, jeden zmieni sprzęt by tylko móc pograć w najnowszą gierkę a inny chce czasem zabić czas przy czymś ciekawym na swoim aktualnym sprzęcie.
Osobiście od jakiegoś roku mam PS3 i teraz wiem, że całe życie robiłem błąd co chwilę namawiając rodziców na kupno nowego kompa żeby pograć w gierki... Wystarczy kupić konsolę i każda gra wypuszczona na tą konsolę pójdzie bez problemu, a w przypadku komputerów co chwilę trzeba coś zmieniać. Konsole się tak szybko nie zmieniają, więc jest to wydatek raz na kilka dobrych lat.
krzychu - 23-04-2013, 22:07
Na razie coś pogrywam w Nexus - The Jupiter Incident i w Company of Heroes. Potem wypróbuje kolejne propozycje.
hyziu - 24-04-2013, 12:52
OpenGeneral - jest to ulepszona wersja PanzerGeneral2 czyli strategia turowa
Jaro1974 - 24-04-2013, 15:13
Ja ostatnio gram w NFS World (sieć) oraz w World of Tank (sieć). Poza tym czasami bawię się symulatorem lotu Flight Gear. Tyle.
|
|
|