Galant - Ogólne - zamarzanie szyb od wewnatrz
tomo85 - 08-01-2007, 13:58 Temat postu: zamarzanie szyb od wewnatrz Witam.
Mam pytanie czy ktoś zna sposób lub przyczyne zamarzania szyb od wewnątrz
nawet w tak lekki mróz jak dzis w nocy???
pozdrawiam
JaGrab3 - 08-01-2007, 16:01
Duza wilgotnosc w samochodzie.......... Jak nagrzejesz samochod podaczas jazdy i masz nagrzane wnetrze, to przed postojem pojedz chwile z otwartymi szybami, zeby usunac wilgotne powietrze ze srodka...
Jezeli masz no wilkgotną wykładzinke to i tak odparuje w nocy i zamarznie na szybach...
josie - 08-01-2007, 17:02
tomo85, kup sobie żwirek dla kota i wsyp do jakiegoś pudełka w aucie.
poczytaj: http://www.mitsubishi-gra...?t=7021&start=0
ROOB - 08-01-2007, 17:40
sprawdź może filtr "przeciwpyłkowy" i ustaw nawiew w samochodzie na zewnętrzny...
jak to nic nie zmieni..."żwirek dla kota" i jeszcze uszczelki może?
pozdrawiam
saphire - 08-01-2007, 18:58
Zwykle to mokra wykładzina tapicerki ale jest na to niezły patent - kupujesz najbardziej szmatławe gazety (z najzwyklejszego papieru jak np. wyborcza czy rzeczpospolita) i rozkładasz je na noc na podłodze auta dociskając dywanikami - robisz tak kilka nocek aż gazety rano będą kompletnie suche w dotyku.
Kupujesz dobry płyn do mycia okien w spryskiwaczu i solidnie myjesz wszystkie szyby od wewnątrz i wycierasz do sucha papierowymi jednorazowymi ręcznikami.
Kupujesz spray przeciw parowaniu szyb - psikasz nim delikatnie po szybach od wewnątrz i solidnie rozcierasz po szkle i następnie miękką flanelą wycierasz do sucha ale tak długo aż nie będzie rozmycia i odblasków na szybie.
Ja tak robię z szybami raz do roku i mam spokój z szybami na cały sezon jesienno-zimowy.
Anonymous - 08-01-2007, 19:42
jest to jakies rozwiazanie i na pewno w jakims stopniu pomoze choc nie usunie calkowicie problemu
Zakupilem takowy zwirek jakies dwa tyg temu i jest poprawa ( szyby sie tak nie paruja )
koszt ok 10zl za 4-5kg zwirku
Anonymous - 08-01-2007, 19:54
Meteo napisał/a: | Zakupilem takowy zwirek jakies dwa tyg temu i jest poprawa | , a koty nie pchają Ci się do środka
Anonymous - 08-01-2007, 19:57
dager napisał/a: | Meteo napisał/a: | Zakupilem takowy zwirek jakies dwa tyg temu i jest poprawa | , a koty nie pchają Ci się do środka |
heh koty sie nie pchaja do srodka - ale tez na poczatku patrzylem na to sceptycznie ale mowie sprobuje bo duzo nie kosztuje a przeciez nic mi nie szkodzi kupic i przetestowac i poki co moge powiedziec ze dziala ( tylko zeby nikt nie oczekiwal ze chocby nie wiem co to szyby sie nie beda parowac , bo to zmiejszy nasz problem ale nie usunie go w 100% )
JCH - 08-01-2007, 20:30
saphire napisał/a: | kupujesz najbardziej szmatławe gazety (z najzwyklejszego papieru jak np. wyborcza czy rzeczpospolita) | Po co - na skrzyżowaniu bierzesz wszystkie egzemplarze bezpłatnego Metro, Echo czy co tam innego rozdają akurat
Anonymous - 08-01-2007, 22:13
Jesli ktos woli bardziej humanitarne metody od dziwnie pachnacego i mogacego sie rozsypac zwirku dla kotow, to proponuje specjalny pochlaniacz wilgoci "Humistop". Np. tu na allegro, mozecie sobie wybrac, widac ze musi byc dosc dobry i wydajniejszy od zwirku ...i Wigury , bo setki ludzi go kupuje.
Marcin-Krak - 08-01-2007, 22:35
Simones napisał/a: | Jesli ktos woli bardziej humanitarne metody od dziwnie pachnacego i mogacego sie rozsypac zwirku dla kotow |
Żwirek silikonowy to takie kryształki , więc nawet jak się wyspie to odkurzaczem bezproblemu go się zbierze.
Jest bezzapachowy nie tylko z napisu na opakowaniu
Anonymous - 08-01-2007, 23:53
Mialem kota i to calkiem niedawno i mialem tez ten zwirek w domu vel "bezzapachowy". Bezzapachowy to on moze i byl ale jak mialem angine ropna z przezutami na zatoki nosowe
Marcin-Krak - 09-01-2007, 00:10
Simones napisał/a: | Mialem kota i to calkiem niedawno i mialem tez ten zwirek w domu vel "bezzapachowy". Bezzapachowy to on moze i byl ale jak mialem angine ropna z przezutami na zatoki nosowe |
No to widać miałeś pecha Ten co ja mam jest zupełnie bezwonny. A węch mam wyczulony
tomo85 - 09-01-2007, 08:59
Dzięki wielkie wszystkim.
Zaczynam od gazet kilka dni a potem zwirek, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Anonymous - 20-01-2007, 16:42
witam jeżeli mogę to włacze sie do dyskusji lepiej późno niż wcale. Ale ja wywaliłem wszstkie gumowe dywaniki podnużki i co tam jescze leżu pod nogami w samochodzie i mama spokój z zamrzaniem szyb od środka stosuje ten patent już w kilku samochodzach i nie ma problemu. W czsie jazdy ogrzeanie suszy tapicerkę, a pod dywanikami zbiera si.ę woda z butów i pożnij paruje bi jet tam cały czas mokro. Pozdrawiam.
|
|
|