To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Ubezpieczenia - Likwidacja z OC, ASO chce mnie zrobić w "trąbę"

elektryk - 28-03-2013, 11:18
Temat postu: Likwidacja z OC, ASO chce mnie zrobić w "trąbę"
Witam, miałem kolizję, likwidacja z OC sprawcy, podpisałem pełnomocnictwo w ASO. Przypadkiem się dowiedziałem że ubezpieczyciel w wycenie błotnika dopisał modyfikator 50% wartości, a ASO skopiowało ten modyfikator do swojej wyceny i będzie chciało ode mnie żądać zwrotu różnicy między tym co wypłaci ubezpieczalnia a kosztem błotnika. Co robić w tej sytuacji?
RalfPi - 28-03-2013, 12:13

Standardowa procedura - miałeś wcześniej zatarty błotnik, albo coś takiego..?

Moim zdaniem, trzeba pisać do nich na papierze, ze się nie zgadzasz z tą opinią.. i w związku z tym prosisz o ponowną wycenę rzeczoznawcy - powinni odpuścić, miejmy nadzieję - u myślę, że to nie ASO a ubezpieczycieli chce Cię zrobić "w trąbę".
Pozdrowienia!

elektryk - 28-03-2013, 12:36

RalfPi napisał/a:
Standardowa procedura - miałeś wcześniej zatarty błotnik, albo coś takiego..?
Nie znam szczegółów, błotnik był na pewno kiedyś malowany wraz z całością samochodu bo był problem z dobraniem koloru. Czy był wgnieciony, zarysowany czy cokolwiek innego to nie mam pojęcia.

RalfPi napisał/a:
Moim zdaniem, trzeba pisać do nich na papierze, ze się nie zgadzasz z tą opinią.. i w związku z tym prosisz o ponowną wycenę rzeczoznawcy - powinni odpuścić, miejmy nadzieję - u myślę, że to nie ASO a ubezpieczycieli chce Cię zrobić "w trąbę"
To że takie jest zachowanie ubezpieczyciela który działa przeciwko mnie rozumiem. Nie rozumiem tylko czemu ASO działając w moim imieniu zgadza się na to, przypuszczam że nie chcą się bujać po sądach tylko zarobić jak najwięcej najniższym kosztem.