Ubezpieczenia - Wypadek z winy a odszkodowanie?
Jaco_ - 28-03-2013, 21:18 Temat postu: Wypadek z winy a odszkodowanie? Witam.. Dzisiaj niestety moj ojciec mial wypadek pol polski dalej od opola skad jestem. Pojechalem po niego lawetą (skromne 1200zl za 400km... #%&^@#!!!) i jesteśmy juz w domu, wypadek niestety z jego winy (rozbity golf 4) ale troche go boli cos kark teraz po paru godzinach.. Moje pytanie czy sprawca ma jakies szanse na jakiekolwiek odszkodowanie zdrowotne przy posiadaniu nw?
Pozdro
JCH - 28-03-2013, 21:44
Jaco_ napisał/a: | Moje pytanie czy sprawca ma jakies szanse na jakiekolwiek odszkodowanie zdrowotne przy posiadaniu nw? | Mnie się wydaje, że tak. W końcu po to jest to ubezpieczenie (NNW). Na logikę.... gdy jesteś poszkodowany to nie musisz mieć NNW a odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu powinno zostać pokryte z OC sprawcy. W końcu OC nie jest tylko po to aby naprawić uszkodzony (komuś) samochód
Weź do ręki swoją polisę i poczytaj jaki jest zakres tego ubezpieczenia, czy są jakieś wyłączenia, jakie koszty są pokrywane (np. kołnierz ortopedyczny jeśli okaże się konieczny...) i pewnie wykonaj jakiś telefon na infolinię dowiedz się jak udokumentować wydatki.
PS. Może warto zedytować temat i dopisać tam NNW by było wiadomo o jakie ubezpieczenie chodzi a jakiś zmyślny Moderator (o ile czyta ) przeniesie temat do działu Ubezpieczenia.
Jaco_ - 28-03-2013, 21:53
JCH napisał/a: |
PS. Może warto zedytować temat i dopisać tam NNW by było wiadomo o jakie ubezpieczenie chodzi a jakiś zmyślny Moderator (o ile czyta ) przeniesie temat do działu Ubezpieczenia. |
Podzielam zdanie
Dziekuje za odpowiedz i czekam tez na inne opinie
gms - 08-06-2013, 18:44
Jaco_, tak z Ciekawości jak się sprawa potoczyła ?
|
|
|