To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Ubezpieczenia - Wypadek z winy a odszkodowanie?

Jaco_ - 28-03-2013, 21:18
Temat postu: Wypadek z winy a odszkodowanie?
Witam.. Dzisiaj niestety moj ojciec mial wypadek pol polski dalej od opola skad jestem. Pojechalem po niego lawetą (skromne 1200zl za 400km... #%&^@#!!!) i jesteśmy juz w domu, wypadek niestety z jego winy (rozbity golf 4) ale troche go boli cos kark teraz po paru godzinach.. Moje pytanie czy sprawca ma jakies szanse na jakiekolwiek odszkodowanie zdrowotne przy posiadaniu nw?

Pozdro :(

JCH - 28-03-2013, 21:44

Jaco_ napisał/a:
Moje pytanie czy sprawca ma jakies szanse na jakiekolwiek odszkodowanie zdrowotne przy posiadaniu nw?
Mnie się wydaje, że tak. W końcu po to jest to ubezpieczenie (NNW). Na logikę.... gdy jesteś poszkodowany to nie musisz mieć NNW a odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu powinno zostać pokryte z OC sprawcy. W końcu OC nie jest tylko po to aby naprawić uszkodzony (komuś) samochód :roll:

Weź do ręki swoją polisę i poczytaj jaki jest zakres tego ubezpieczenia, czy są jakieś wyłączenia, jakie koszty są pokrywane (np. kołnierz ortopedyczny jeśli okaże się konieczny...) i pewnie wykonaj jakiś telefon na infolinię dowiedz się jak udokumentować wydatki.

PS. Może warto zedytować temat i dopisać tam NNW by było wiadomo o jakie ubezpieczenie chodzi a jakiś zmyślny Moderator (o ile czyta :roll: ) przeniesie temat do działu Ubezpieczenia.

Jaco_ - 28-03-2013, 21:53

JCH napisał/a:

PS. Może warto zedytować temat i dopisać tam NNW by było wiadomo o jakie ubezpieczenie chodzi a jakiś zmyślny Moderator (o ile czyta :roll: ) przeniesie temat do działu Ubezpieczenia.

Podzielam zdanie

Dziekuje za odpowiedz i czekam tez na inne opinie :(

gms - 08-06-2013, 18:44

Jaco_, tak z Ciekawości jak się sprawa potoczyła ?