[XX-92]Galant E3xA i starsze - Złącze elektryczne, które doprowadza prąd do pompy paliwa.
i_Lolek - 06-04-2013, 20:43 Temat postu: Złącze elektryczne, które doprowadza prąd do pompy paliwa. Witam.
czy wie ktoś jak rozłączyć wtyczkę która doprowadza prąd do pompy paliwa ?
wtyczkę od wskaźnika paliwa zdjąłem bez problemu ze zbiornika. a złącze z którego przewody idą do pompy jest solidniejsze, dlatego żeby było pewniejsza. ale nijak nie dałem rady tego rozłączyć.
zamieszczam zdjęcie o które mi chodzi.
wisi ono na kablu. w przeciwieńtwie do złącza od wskaźnika poziomu paliwa, które jest osadzone w zbiorniku, a tylko wtyczka z niego wystaje.
muszę zdjąć zbiornik, bo jest wyciek. dlatego chciałbym odpiąć tą wtyczkę. wolałbym ja zachować niż odcinać przewody, a potem je tam lutować.
milo - 07-04-2013, 09:35
Dobrze odegnij zapadki i lekko podgrzej można użyc cienkiego śrubokręta do podważania powinna zejść bez problemu
i_Lolek - 07-04-2013, 12:20
milo napisał/a: | Dobrze odegnij zapadki i lekko podgrzej można użyc cienkiego śrubokręta do podważania powinna zejść bez problemu |
próbowałem podważyć płaskim śrubokrętem.
A zapadki są tam do wciśnięcia czy do odgięcia na zewnątrz ?
Hugo - 07-04-2013, 20:58
i_Lolek napisał/a: | A zapadki są tam do wciśnięcia czy do odgięcia na zewnątrz ? | Na 99% do odgięcia.
i_Lolek - 28-05-2013, 23:25
dzięki panowla za odzew. przepraszam że tak długo mnie tu nie było.
z wtyczką sobie wtedy poradziłem. rano przy świetle dziennym była inna robota.
a zapadki były tak jak napisał Hugo, do odgięcia na zewnątrz.
|
|
|