Space Star Ogólne - Nawigacja GPS
MarPod - 18-04-2013, 12:55 Temat postu: Nawigacja GPS Proszę o rady jaka nawigacja GPS jest dobra? która jest lepsza Manta czy TOMTOM? Będę wdzięczny za wypowiedzi. Pozdrawiam
RaVciO - 18-04-2013, 13:05 Temat postu: Re: Nawigacja GPS
MarPod napisał/a: | Proszę o rady jaka nawigacja GPS jest dobra? która jest lepsza Manta czy TOMTOM? Będę wdzięczny za wypowiedzi. Pozdrawiam |
Oczywiście TomTom. Miałem w swoim życiu kilka urządzeń Manta i jedno co wiem, to to, że nigdy więcej nie kupię sprzętu tej marki. Manta kojarzy mi się wyłącznie z marną jakością wykonania.
Jeśli chcesz się opierać w porównaniu tylko na parametrach to tak jak przy komputerach:
- im większy ekran tym lepiej
- im szybszy procek tym lepiej
- im więcej pamięci tym lepiej
Podstawa to oczywiście dobry program w nawigacji. Manta ma chyba MapaMap a TomTom ma TomTom'a
Zakładam, że chcesz być legalny i nie hackować nawigacji, więc sprawdź jak jest z przyszłymi aktualizacjami map, czy są płatne i na jaki okres są "w pakiecie".
MarPod - 18-04-2013, 13:09
Dzięki, postanowiłem kupić GOCLEVER NAVIO 505 POLSKA
StarSpace - 19-04-2013, 08:39
Jak posiadamy telefon z systemem Android to polecam Sygic`a - od 4 lat żadnych fleszy w trasie - Bardzo dobrze informuje o tym gdzie radar stoi i od ilu km/h pstryka nam fotkę , jedyna wada to, że mapa Polski może być nie na czasie z uwagi na tempo budowy infrastruktury drogowej w naszym państwie zjeżdżone Niemcy, Holandia, Belgia i Francja z tą navi i jest bezbłędna wg. mnie
elvisek - 22-04-2013, 10:30
Ja w dalsze trasy jezdze "niedzielnie", więc szkoda mi było kasy na osobnego GPS-a
Tak jak przedmówca korzystam z telefonu z Androidem, i Google Maps w połaczeniu z Yanosikiem. Dodatkowo, ze względu na słuch kupiłem system głośnomówiacy, który spełnia u mnie dwie funkcje: komunikaty z nawigacji + rozmowy telefoniczne zgodne z przepisami.
System głosnomowiacy ma dodatkowo funkcje przekierowania na radio, co nieźle działa, bo zaczepiony o osłonę przeciwsłoneczna jest bardzo blisko anteny.
PS. Sygic ostrzega tylko przed fotoradarami, Yanosik parę razy ostrzegł mnie przed patrolem Policji kochanej
PS. Tak wiem, potrzebny jest internet
MarPod - 23-04-2013, 18:28
Kupiłem tego goclevera i nie wiem teraz jak ustawić trasę, instrukcja do bani, nic w niej nie ma na ten temat. Może ktoś pomoże ? bateria mi siadła a nie w ma w zestawie ładowarki, tylko samochodowa, nie ma normalnej wtyczki do normalnego gniazdka. POMOCY !!!!
RaVciO - 23-04-2013, 18:49
Na pewno jest kabelek do podłączenia do kompa - przez USB też powinna się naładować.
Jaki tam jest program?
MarPod - 23-04-2013, 18:51
jest eMapa
RaVciO - 23-04-2013, 19:02
MarPod napisał/a: | jest eMapa |
W takim razie nie pomogę - pierwszy raz słyszę o tym programie. Jedyne jakie znam/widziałem to MapaMap, AutoMapa, TomTom, iGO.
MarPod - 23-04-2013, 19:10
ale jak ustawic trasę????
RaVciO - 23-04-2013, 19:24
MarPod napisał/a: | ale jak ustawic trasę???? |
Na pewno jest w głównym menu jakaś opcja typu "Prowadź do". Trudno mi stwierdzić, napisz jakie widać opcje w menu głównym, albo zapodaj fotki, to będziemy kombinować
p.s. zakładam, że program się uruchamia po włączeniu urządzenia
dużo informacji znajdziesz na forum my-navia.pl
JCH - 23-04-2013, 19:26
A tu próbowałeś http://goclever.pl/pl/pl/...vio_505#support
MarPod - 25-04-2013, 18:36
Wpisuje adres i jest potem odnośnik "Idź do" i powinno prowadzić tak myślę, jutro zrobię próbę a może ktoś ma jakiś pomysł ?
RaVciO - 25-04-2013, 20:07
Jeśli masz problemy to znaczy że aplikacja nie została przemyślana pod względem funkcjonalności.
Co się dzieje jak wybierzesz "Idź do" ?
Bizi78 - 25-04-2013, 23:22
Tutaj opis navi oraz opis programu nawigacyjnego:
http://pdaclub.pl/index.p...nt&Itemid=88:52
|
|
|