Pajero III - 3.2 DID nie wyświetla biegów, tryb awaryjny skrzyni
matak - 26-04-2013, 16:47 Temat postu: 3.2 DID nie wyświetla biegów, tryb awaryjny skrzyni Witam, mam problem z pajero 3.2DID 2002r automat, auto dostałem z takim problemem jak opiszę: silnik odpala normalnie, na wyświetlaczu napędów zapalają się wszystkie kontrolki na moment po czym gasną a środkowa pomarańczowa mruga - wyczytałem że to może być wina czujnika w reduktorze, mruga kontrolka "SC", ale najgorsze jest to, że wyświetlacz biegów nic nie pokazuje, skrzynia chodzi w trybie awaryjnym a przy pierwszym odpaleniu silnika nie wchodzi bieg wsteczny - tak jak by był w pozycji N, zaczyna wchodzić dopiero gdy silnik trochę pochodzi.
Sprawdziłem następujące rzeczy: po podpięciu komputera wywaliło jeden czujnik abs i przełącznik biegów terenowych, nie mogłem połączyć się ze skrzynią, poziom oleju w skrzyni ok, kolor, zapach też ok, rozebrałem selektor biegów, miał trochę wody w środku, wyczyściłem styki sprawdziłem przejścia przewodów i wtyczkę. Przekopałem 16str. tego forum i nie znalazłem podobnego problemu. Proszę o jakieś porady, pozdrawiam
Gostek36 - 04-05-2013, 16:56
Witam
Dzis zlapalem identyczna usterke,dodatkowo swieci ciagle kontrolka SRC,ktos ma pomysl od czego zaczac?
zbyszekm2 - 04-05-2013, 19:35
Od pompy wtryskowej.
|
|
|