To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9TD] dziwne dziwięki

runi - 14-05-2013, 06:48
Temat postu: [Cari 1.9TD] dziwne dziwięki
moj problem polega na Tym że jak auto chodzi na wolnych obrotach bez obciążenia ( światła) to po chwili zaczyna buczeć silnik rolka ktora jest na dole od paska PK ma luzy na boki czy to moze być powod ?
plecho1 - 14-05-2013, 07:08

Najlepiej nagraj ten dźwięk i zamieść go np. na youtube żeby można było go posłuchać.
pamar - 14-05-2013, 07:21

Zmień natychmiast napinacz! Rolka ma luzy a co za tym idzie, pasek nie chodzi równo i szlag go trafi w piorunującym tempie! A następstwa mogą być kosztowne.
runi - 14-05-2013, 14:54

pamar napisał/a:
Zmień natychmiast napinacz! Rolka ma luzy a co za tym idzie, pasek nie chodzi równo i szlag go trafi w piorunującym tempie! A następstwa mogą być kosztowne.
ostatnimi czasy wymieniałem sama sprężyne poprawa była na kilka dni czy jak wymienie cału napinacz to problem zniknie ? dodam ze jak docisne sprzężyne w strone silmnika to cisza jaki napinacz bedzie dobry czy z aaaledrogo moze byc ?
pamar - 14-05-2013, 17:09

Zobacz film: http://www.youtube.com/wa...0VixRRqHVpn2Nqw (niestety bez dzwięku) u ciebie są podobne efekty! Osobiście zmienił bym całość, koszt to ok 400zł za nowy.
Anonymous - 21-05-2013, 09:19

myślałem , że temat napinacza paska jest już rozwikłany?
Załóż rolkę alternatora ze sprzęgłem jednokierunkowym i bedziesz miał ciszę. Zreszta jest dość obszerny temat do tego.

runi - 21-05-2013, 16:53

[quote="carisma1"]myślałem , że temat napinacza paska jest już rozwikłany?
Załóż rolkę alternatora ze sprzęgłem jednokierunkowym i bedziesz miał ciszę. Zreszta jest dość obszerny temat do tego.[/quotea mógłbyć mi polecić jakies dobre i nie drogie sprzęgiełko ?? i czy wtedy musze cos przerabiać przy napinaczu ?

Anonymous - 24-05-2013, 17:37

http://forum.mitsumaniaki...ysko+kierunkowe