Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Wymiana Zawieszenia amortyzatory i sprężyny Pomoc
mateuszekk1 - 23-05-2013, 17:37 Temat postu: [Cari 1.6] Wymiana Zawieszenia amortyzatory i sprężyny Pomoc Witam posiadam carismę 1.6 komfort z zawieszeniem sportowym jeździ się po polskich drogach jak wozem konnym . I mam do was pytanie jakiej firmy wybrać amortyzatory kayaba,monroye gazowe czy olejowe zależy mi na komforcie jazdy żeby dobrze tłumiło nierówności na drogach bo teraz w aucie trzęsie.A co do sprężyn także chce wymienić autko teraz jest obniżone chcę to zmienić i podnieść je do normalnego stanu jakie polecicie mi sprężyny. Zaznaczam zależy mi na komforcie jazdy żeby dość przyjemnie jeździło się na drogach a moja trasa jest dość wyboista. Mój budżet 1200zł. Dziękuje za wszystkie wypowiedzi Pozdrawiam.
mlun - 23-05-2013, 20:23
To możesz wziąć komplet KYB amorki + sprężyny i będzie ok.
wichura1 - 23-05-2013, 20:43
Ja wymieniłem tylko sprężyny z tuningowych na używane fabryczne i problem z niewygodą zniknął. Przedtem przejeżdżając przez przejazd kolejowy, miałem wrażenie, że jadę wozem drabiniastym teraz jest super.
mateelv - 23-05-2013, 20:55
Skorzystam z okazji. Jadąc po nierównościach słyszę spod samochodu takie stuki jakby metalowa/aluminiowa rurkę uderzała o drugą. Dodatkowo czuć każdą niedoskonałość na drodze... każdy mały kamyk jestem w stanie wyczuć w aucie, nie wyłapuje kompletnie nic. Czy to jest normalne w carismach przed liftem? I co to może być za stukanie?
mlun - 23-05-2013, 22:32
Wystarczy obejrzeć zawieszenie od spodu i problem z głowy:P
Adrian.7 - 23-05-2013, 23:15
co do sprężyn również polecam KYB sam mam i dla mnie bomba a nie są zbyt drogie
mateuszekk1 - 25-05-2013, 17:41
Witam słyszałem że te KYB są dosyć twarde jak wymienię całość na nie nie bd trzęsło w aucie na dziurach ? Podajcie link na jakiś zestaw amorki + sprężyny KYB . Carisma 1.6 99KM 2000r. Auto musi być podwyższone bo jest niskie .
remi - 28-05-2013, 11:26
a ta obniżona cari jest przed czy po lifcie"? jeśli przed to może uda nam się dogadać ze sprzedażą tego obniżonego zawiasu.
|
|
|