To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Ogólne - [MSS 1.3] Space Star reparaturki tylnych błotników

przemcr - 06-06-2013, 20:32
Temat postu: [MSS 1.3] Space Star reparaturki tylnych błotników
Dzień dobry,
Po półrocznej zimie i delikatnym zaniedbaniu z mojej strony mój 13 letni space zaczął mocno korodować i tu pojawia się pytanie:

czy istnieje jakiś producent reparaturek tylnych błotników do Space Stara? Sprawdzałem juz w Polcar, Motointegrator i iParts i tylko kęcą głowami. Może ktoś z Forumowiczów robił naprawę tylnych błotników i wie czy jakieś reparaturki od innych aut (lub modeli)da się dopasować bez jakichś wielkich przeróbek? Boję się, że zostanie tylko kupno używanych błotników ze szrotu ale to dość spory wydatek .

z góry dziękuję za odpowiedź.

Bizi78 - 06-06-2013, 22:10

Cytat:
czy istnieje jakiś producent reparaturek tylnych błotników do Space Stara?

Z tego co się orientuję to nie :? .

RaVciO - 07-06-2013, 17:16

Może głupie pytanie, może nie, ale raz kozie śmierć - pytam ;-)

Rozumiem, że montaż reparaturki polega na wspawaniu "świeżego" kawałka blachy, to czy w takim razie nie wystarczy kupić reparaturki do innego auta zbliżone powierzchnią/kształtem blachy do MSS, a blacharz i tak jakoś to estetycznie dopasuje? Przy okazji można by lekko poszerzyć nadkola, by móc zakładać opony 195/65 :-)

Bizi78 - 07-06-2013, 20:19

Pewnie można coś sklecić ale dużo szpachli na to pójdzie :mrgreen: .
przemcr - 07-06-2013, 21:34

Chciałbym możliwie uniknąć skomplikowanego rękodzieła i kowalstwa stąd pytanie o zbliżone kształtem i wielkością reparaturki od innych aut (chodzi mi o konkretną jeśli ktoś wie, bo nie bardzo wyobrażam sobie przykładanie przed sklepem kolejnych blach na zasadzie "która pasuje") Nie chciałbym też nic poszerzać i zmieniać w wyglądzie, poza usunięciem korozji.
Najstarsze modele Space mają już 15 lat więc przypuszczam, że ktoś mógł się już zmagać z podobnym problemem....i może coś wie? :)

Gabriel68 - 17-06-2013, 22:20

Dołączam się do prośby o wskazanie reperaturek z innych marek zbliżonych do misia, dziś właśnie taki tekst usłyszałem od blacharza, "Dopasować z innej marki" Aż mi się nie chce wierzyć, że tylko nasze miśki poddały się rudej na błotnikach. Help.
cns80 - 18-06-2013, 13:30

Próbujcie z Hondy Civic (tylko nie pamiętam generacji). Podobno się komuś udało. Ale musicie przymierzać przed sklepem.