To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Techniczne - [1.6] Elektryka w ASX-ie

Andreas534 - 11-06-2013, 14:48
Temat postu: [1.6] Elektryka w ASX-ie
Mam problem ponieważ co pewien czas przestaje działać centralny zamek (nie działa ani z pilota ani z przycisku na drzwiach), resetuje się radio(czasami nie działa całkowicie tylko wyświetla się godzina), zerują się liczniki, centralka alarmowa(już trzecia wymieniona przez serwis)zawiesza się. Pojazd jest jeszcze na gwarancji ale serwis nie potrafi sobie poradzić ponieważ usterka jest przemijająca. Może ktoś z was miał taki problem - prosze o wiadomości. Z góry dziękuję.
marrok - 11-06-2013, 20:07

Uszkodzona główna wiązka elektryczna :?: słyszałem kiedyś o podobnym przypadku w Outlanderze...
Andreas534 - 26-06-2013, 12:23

Mam pytanie gzdie mogę znaleźć schemat instalacji elektrycznej ASX
tokyo - 27-06-2013, 20:45

Witam
Prawdopodobnie uszkodzona glowna wiazka przy skrzynce bezpiecznikow ,traci sie zasilanie podtrzymujace.
Do wymiany cala wiazka w komorze silnika, poniewaz skrzynka bezpiecznikow jest z wiazka.
Pozdrawiam

zibisk - 04-05-2014, 20:42

Mam problem z otwieraniem klapy bagażnika. Otwiera się bez zarzutów po czym coś się zacina i nie działa. Chyba jakiś problem z elektromagnesem. Czy ktoś wie co w takim przypadku zrobić?
Baggio - 04-05-2014, 21:42

Jeśli chodzi Ci o problem przy zamykaniu to musisz poprostu lekko docisnąć klape gdy ją zamykasz.
tokyo - 05-05-2014, 22:31

Witaj
Sprawdz czy nie jest uszkodzony czujnik otwierania klapy, po prostu kilka razy naciskaj przycisk i sluchaj czy slychac cykanie przekaznika z przodu