[92-96]Galant E5xA - [E54A 2.0 V6] Pierścień czujnika ABS
Sweter - 15-07-2013, 16:03 Temat postu: [E54A 2.0 V6] Pierścień czujnika ABS Witam. Potrzebuję do mojego galanta pierścienia z czujnikiem abs -u, ponieważ jeden z ząbków się wyłamał i ABS działa wadliwie. Problem w tym że tą część można dostać tylko z cała półosią ,a wtedy koszty juz wzrastają. Na allegro też szukałem ale były tylko do innych modeli różnych marek. Jeśli ktos może wie ,że ta część pasuje też idealnie do tego samochodu bądź ma dojście do takiej części byłbym wdzięczny za pomoc
Marcino - 15-07-2013, 18:08
Ja kupowałem od gościa na allegro z pod wawy ale do EA, on miał tego pełno. Zobacz gdzieś w wątku o ABS były linki
Sweter - 17-07-2013, 16:42
A wie ktoś może jakie wymiary ma ten pierścień bo na allegro jeden znalazłem który ma 43 zęby i średnicę 66 mm ale nie jestem pewien czy to do mojego galanta czy modelu wyżej http://allegro.pl/zebatka...3339748851.html
szpala85 - 17-07-2013, 17:36
wyciągnij pół ośkę ... połóż na stół .. weź spawarkę i zaspawaj wyłamanego zęba ... potem szlifierka z cieńką tarczą i dorabiasz uszkodzonego zęba ... koszta zerowe
ja tak zrobiłem u siebie i do tej pory działa
Sweter - 17-07-2013, 21:43
Problem w tym że tego zęba nie mam, a i czas też mnie goni więc najlepszym wyjściem byłaby wymiana elementu i po sprawie
marycjusz - 17-07-2013, 23:19
tak się składa że jestem w posiadaniu nawet dwóch takich pierścieni Ten co podałeś z allegro nie będzie pasował.
A ja mam takie :
Pochodzą z mojego Gala, więc do Twojego będzie się nadawać Chociaż spotkałem się z dwoma rodzajami pierścieni do naszych Gali - takie jak moje z fot powyżej i są też inne, mają szersze te zęby, ale chyba wydaje mi sie że obojętnie który pierścień można założyć (chociaż ręki sobie nie dam uciąć ;P)
Dla porównania , taki jak mój :
I taki :
Sweter, musisz zobaczyć jakie masz u siebie, jeśli takie jak moje to sprezentuje Ci jednego
areksz121 - 18-07-2013, 00:33
szpala85 napisał/a: | wyciągnij pół ośkę ... połóż na stół .. weź spawarkę i zaspawaj wyłamanego zęba ... potem szlifierka z cieńką tarczą i dorabiasz uszkodzonego zęba ... koszta zerowe
ja tak zrobiłem u siebie i do tej pory działa |
Tez tak niedawno robilem Z tym, ze ja ten pierscien mialem pekniety i spadal z przegubu. Przylapalem spawarka w dwoch miejscach do polosi, w miejscu, gdzie byl pekniety zalalem dwa zeby i potem katowka wyszlifowalem...ABS nie zglasza zadnych problemow A piasty ze zdjec to montuje sie z tylu raczej
marycjusz - 18-07-2013, 09:50
areksz121 napisał/a: | A piasty ze zdjec to montuje sie z tylu raczej |
Tak tak Zapomniałem napisać że to na tył
Hugo - 18-07-2013, 16:22
marycjusz napisał/a: | Chociaż spotkałem się z dwoma rodzajami pierścieni do naszych Gali - takie jak moje z fot powyżej i są też inne, mają szersze te zęby | Te szersze (2 foto) są od EA. Pasują zamiennie.
szpala85 - 18-07-2013, 17:03
Sweter napisał/a: | Problem w tym że tego zęba nie mam, a i czas też mnie goni więc najlepszym wyjściem byłaby wymiana elementu i po sprawie |
ale żadne tam dospawanie nie wchodzi w gre hehehe ... ja wiem że nie masz tego zęba
chodzi o to abyś w miejsce wyłamanego zęba nasmarkał spawarką i wyszlifował sobie nowego zęba ze spawu ...
Sweter - 18-07-2013, 17:17
Właśnie potrzebuję na przód ten pierścień więc niestety twój marycjusz nie podejdzie ale dzięki wielkie za oferowana pomoc Wychodzi na to że będę sobie musiał taki ząbek dorobic i tyle tak jak mówi szpala85
|
|
|