To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS 1.3] Urządzenie ?

macos - 15-07-2013, 17:46
Temat postu: [MSS 1.3] Urządzenie ?
Dzisiaj przy okazji wymiany tulejek wybieraka skrzyni,odnalazłem takie oto dziwadło,wygląda jak wzmacniacz,ale coś mi za małe, może pomoże mi ktoś ,co to takiego i do czego służy,na pewno w tej chwili nie działa,ale może warto pokusić się o naprawę,dziękuje za pomoc.
Pozdr.

kisian - 17-07-2013, 19:05

Więcej zdjęć? Opisów z naklejek?
macos - 18-07-2013, 19:30

Niestety,nie ma na urządzeniu nazwy producenta,naklejka mówi nam jedynie jak prawidłowo podpiąć wtyczki,tzn.aby po podpięciu nasunąć izolację,oczywiście jutro postaram się zrobić więcej zdjęć bardziej poglądowych,to które jest,zrobiłem na szybkiego telefonem.Na obudowie można odczytać wytłoczone nazwy wejść które widzimy na fotografii,i są to:Audio L-R,Control,i ostatnie 8-pinowe Commander Display. Na tylnej ściance wychodzą dwa przewody osadzone na stałe,oraz trzeci wpięty małą prostokątną wtyką, niestety nie potrafię powiedzieć jak fachowo się nazywa.Wszystkie przewody idą w kierunku radia,gdzie są wpięte tego nie wiem.
Natomiast w kieszeni radia odnalazłem luźno leżącą wtykę która nie pasuje do oryginalnego radia ,być może miała być wpięta do zmieniarki,oto jej zdjęcie.
Jutro postaram się wstawić lepsze fotki.
Pozdr.

Bizi78 - 20-07-2013, 11:58

Ta kostka wydaje mi się, że to instalacja do podłączenia napędu z płytą (z mapą) do ori navi :? .