To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Łódzkie - ORGANIZACJA SIERPNIOWEGO ZLOTU

Anonymous - 15-01-2007, 19:55
Temat postu: ORGANIZACJA SIERPNIOWEGO ZLOTU
Na ostatnim spocie - 13.01.07, zaczęliśmy czynić pierwsze poważne ustalenia organizacyjne wmaterii zlotu w Borkach.

i tak: (o ile dobrze zrozumiałem)
Dominos działa w w porozumieniu z magazynem GT
Chooper nakręca szkołę bezpiecznej jazdy
ja spróbuję nakręcić Express i radio Parada
była mowa o szukaniu sponsorów i patronów medialnych.

była mowa o PZU, TVN Turbo, Wisławskim jako gościu, rozmowach z dealerami Mitsubishi z łodzi. Zobaczymy co z tego się uda załatwić.

ja zastanawiam się czy synowie ziemi łódzkiej mają być wyłącznymi organizatorami, gdyż nasz kolega z Opola zasugerował że mógłby wystąpić ze sponsoringiem (prowadzi firmę komputerową), a także umieścić reklamę o spocie na swojej stronie.

Liczę na odpowiedź, i zainteresowanie tematem, a więc Ccooperku, liczę że dasz cynę o tym temacie w korespondencji masowej. :D

:twisted: :twisted: :twisted:

Rafal_Szczecin - 15-01-2007, 21:12

hmm a po rozmowie na wczorajszym spocie.

ja proponuje by na zlocie spalono jakis samochod ( mowie calkowicie powaznie ) .

Matejko - 15-01-2007, 21:36

Rafal_Szczecin napisał/a:
ja proponuje by na zlocie spalono jakis samochod ( mowie calkowicie powaznie ) .

young ma problem zeby sprzedac cari, jakcos to sie powie ze bylo i zniknelo :mrgreen:

Rafal_Szczecin - 15-01-2007, 22:27

Mateusz ale Ty sie smiejesz,a ja mowilem calkowicie powaznie .

siedzac w pizzeri, podczas wczorajszego zlotu, padl temat ogolnopolaka (ze tak to nazwe :) ) i nasz pomysl to zbiorka pieniedzy, kupno jakiegos auta (np. niemieckiego) i podpalenie go . tak by bylo to zywe ognisko , naturalnie na jakims oddzielnym (ogrodzonym) terenie,co by nie powodowac zagrozenia .

tomusn - 15-01-2007, 22:31

Rafi, jak mogłeś zepsuć takimi propozycjami taki poważny temat?

powaga, ale nie mam zamiaru uczestniczyć w czymś takim

Rafal_Szczecin - 15-01-2007, 23:14

dlaczego zepsuc ? czy nie mozna dac swojej propozycji ? (wogule to temat zaczal (w pizzeri) Diament, ja go tylko dalej przekazuje, bo wiem, ze on nie ma czasu na forum ( praca )
tomusn - 15-01-2007, 23:18

a może grupa szczecińska zorganizuje konkurs z nagrodami, które sama zasponsoruje? albo np. coś dla nudzacych się dzieci? :wink:
Rafal_Szczecin - 15-01-2007, 23:30

tomusn napisał/a:
a może grupa szczecińska zorganizuje konkurs z nagrodami, które sama zasponsoruje? albo np. coś dla nudzacych się dzieci?

nie rozumiem jakie jest przeslanie ...

grupka szczecinska, czyli ja i moj brat tak ? ( no i moze sebastian- diamante bo z tego co widze to szczecinska grupka nie zbyt ochoczo podchodzi do spotu w borkach :( )

edit :
ja nie powiedzialem/napisalem ze to auto ktore ew. ulegloby spaleniu ma zasponsorowac lodzka grupa . chodzilo mi bardziej o jakies dobrowolne kwoty (wplacane przez klubowiczow ) , przeciez auto moze byc totalnie rozwalone , chyba kupno takiego za grosze nie stanowi wiekszego problemu

wtedy nazwalibysmy, ze byl to piekielny zlot, albo goracy :P zarzacy sie :P jest pelno nazw :P ja tylko i wylacznie przekazalem pomysl .

Matejko - 15-01-2007, 23:49

Cytat:
Mateusz ale Ty sie smiejesz,

czy widzisz tam zarty ?? :D

Hubeeert - 16-01-2007, 01:15

Rafal_Szczecin, spalenie samochodu. Jakaz piekna to idea. Jakze sluszna. Ile ciepla sie wydzieli. Ilez radosci nam to da. A wrazenia jakze niezapomniane beda.

:roll:

Kto Ci sie zgodzi na spalenie czegokolwiek gdziekolwiek na publicznym terenie?
Nie mowiac o tym, ze skoro MitsuManiaki przyjezdzaja z rodzinami to watpie zeby chcieli ogladac tego typu atrakcje.

akbi - 16-01-2007, 08:45

Czy mogę prosić na PW, adres mailowy do osoby z łódzkiego, która zarządza organizacją??
Anonymous - 18-01-2007, 21:26

Ej, gadałem z expressem, człowiek powiedział że porozmawia z kim trzeba i na dniach da znać co i jak, i wtedy się będziemy umawiać. Wtedy bede chciał kogoś z głównych do organizacji ze sobą do rozmowy z przedstawicielem gazety. jutro późnynm wieczorem planuję pogadać w radiu. Dam znać co dalej.

[ Dodano: 19-01-2007, 23:54 ]
dziś gadałem z radiem Parada, tu bez problemów. wiem już jak wygląda procedura i mamy zielone światło... :mrgreen:

Firebee - 25-01-2007, 23:29

Rafik zapomnij o paleniu samochodów/gumy itp itd... To rodzinny zlot...

Przy okazji, jak macie jakies sprawy/pytania do mnie to prosze uderzać na PW.
POzdr

Bolek - 01-02-2007, 21:27

Chciałem tu zapisać kilka myśli w związku ze zlotem które mnie przyszły do głowy i chciałem je upublicznić.
1. Chętnie pomogę w dziale zlotu który dotyczy Najmłodszych Uczestników, chodzi mi o opiekę/pomoc dla Nich
2. Wszyscy robią zdjęcia i filmy a potem wymieniają się nimi na dziesiątki sposobów. Może przed zlotem ustalić takie jedno miejsce i zasady używania? Są serwery FTP ale jedna ze znanych mi metod jest wymiana informacji przy pomocy programów typu utorrent wtedy trzeba komuś przesłać link a on ściąga sobie zdjęcia bezpośrednio od właściciela i nie ma tu serwera ani problemu z przerwaniem transmisji. Kłopot jest taki że nie jest łatwo taki link wyprodukować aby ktoś mógł od nas ściągnąć coś ale może warto pomyśleć. Ale to była dygresja bo o zdjęciach miałem mówić ale tych robionych na zlocie. Czytałem że mają być zdjęcia do jakiegoś kalendarza i wielu chciałoby mieć zdjęcia w grupie albo olbrzymie zdjęcie z mordkami wszystkich. Może to tylko myśl ale ktoś pomyśli nad takimi zdjęciami i temat się rozwinie?
3. Na poprzednim zlocie Łodzianie mieli super koszulki i nakładki na rejestracje, ktoś może chcieć takie kupić czy warto reaktywować produkcję takich rzeczy?
4. Czas pomyśleć o regionalnych łódzkich naklejkach, wlepkach i wszystkim tym co NA zlot od Łodzi ma wyjść, chodzi mi także o reklamę i wszelkie dodatki na auta.
5. Czy jest jakikolwiek sens organizować dużą grupę ludzi która w dzień zlotu zajęłaby się rozlokowywaniem aut w jakiś określony sposób? Pytałem Choopera i On mówi ze nie warto. Pomyślałem że jednak zapytam bo może to nasunie komuś coś ciekawego do głowy. To rozlokowanie/dyslokowanie korka spod bramy mogłoby pomóc w robieniu zdjęć kilku samochodom z danego modelu ale...
6. Dzieci to temat niby łatwy ale nie do końca. Stale przewija się po głowach słowo karuzela i huśtawka. Myślę że będąc dzieckiem znudziłbym się jednym i drugim szybciej niż sądziłby organizator. Nad tym trzeba tez pomyśleć ale tu postaram się zrobić to sam najpierw a i cos dorzucić do listy.
7. Szybko powinna na forum ogólnym powstać chyba dyskusja CO ludzie by chcieli na zlocie. Wtedy organizator miałby z czego wybierać i sam nie musiałby ślęczeć godzinami i brnąć w szaleństwo umysłowe. Wiem że nie można obiecać nic z góry ale chociaż posłuchać CO kto ma na myśli i o czym marzy. Jakie konkursy i w ogóle. Jak usłyszałem o wyścigach, ze nie będzie nic takiego bo to rodzinny zlot to mi się trochę smutno zrobiło bo szkoda. Ale jak nie było na poprzednich to chyba koniec tematu nie ten klimat i tyle.

Dobra może starczy. Piszcie co było bzdurą a co jest warte uwagi, pomyślimy może się mój list na cos przyda.

Rafal_Szczecin - 01-02-2007, 21:37

wydaje mi sie ze, ze trzeba zaczac robic liste, kto jest chetny na zlot, czyli tak jak w poprzednich latach, jeden temat gdzie dopisuja sie userzy i pisza czy jada sami czy tez z kims oraz kiedy zamierzaja przybyc .
oraz podac orientacyjne koszty noclegu, oraz konto na ktore juz powoli (albo za kilka miesiecy) mozna bedzie wplacac kase na nocleg