To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Potrzebna Pomoc - [pomoc] Krew ARh minus lub 0 Rh minus pilnie potrzebna

Maciejos - 03-08-2013, 12:53
Temat postu: [pomoc] Krew ARh minus lub 0 Rh minus pilnie potrzebna
Cześć Wszystkim,
Chciałbym się do Was zwrócić z prośba o oddawanie krwi dla mojego wujka (oczywiście powiadomiłem już wszystkich (mniej lub bardziej) znajomych.
Sprawa wygląda tak: wujek miał robioną transfuzję całej krwi w organizmie. Dzięki pomocy ludzi dobrej woli, udało się uzbierać potrzebna ilość krwi. Niestety wujka czeka kolejna operacja i znowu zabrakło krwi w szpitalu (!). Stąd prośba o pomoc. Oczywiście doskonale zdaję sobie sprawę, że wielu z Was , z różnych względów, nie może oddawać krwi. Zawsze jednak można pomóc w inny sposób, np. poprzez udostępnianie tego tego postu na Waszych stronach głównych Facebook`a. Poniżej link:

https://www.facebook.com/..._t=feed_comment

Zawsze jest szansa, że ktoś z Waszych znajomych, których ja osobiście nie znam, będzie mógł oddać krew dla mojego wujka. Może wśród Waszych znajomych są honorowi dawcy krwi, z czego sami nie zdajecie sobie nawet sprawy (internet to potężne narzędzie medialne). Dla honorowego dawcy, oddanie 450 ml krwi to pestka. Sam jestem honorowym dawcą od ponad 3 lat (oddaję krew , średnio, co trzy miesiące) i być może "zrewanżuję" się w podobny sposób. Będę mógł oddać krew już 3 października, jakby co...Poniżej dane jakie trzeba podać w punkcie poboru krwi: Stanisław Talar, szpital przy. ulicy Przybyszewskiego w Poznaniu. I teraz najważniejsze: krew jakiej potrzebuje mój wujek to: ARh minus lub 0 Rh minus....oczywiście inny rodzaj krwi zawsze może przydać się innej osobie ...Z góry dziękuję Wam za pomoc. Maciek P.S. W Poznaniu można oddawać krew w Regionalne Centrum Krwiodawstwa przy ulicy Marcelińskiej 44 (od 8:00 do godziny 15:00, a w soboty do godziny 12:00) oraz w szpitalu przy ulicy Lutyckiej (do godziny 10:00).

wojtas - 09-08-2013, 08:13

Udostepni maila, lub nr telefonu na który można przesłać zdjęcie zaświadczenia.
Maciejos - 26-08-2013, 12:39

Cytat:

Udostepni maila, lub nr telefonu na który można przesłać zdjęcie zaświadczenia.

Przepraszam, że nie odpisywałem - ale odzew był ogromy, szczególnie z FB, ale z Coltmanii i Mitsumaniaków zgłosiło się do mnie również sporo osób. Niestety, mojemu wujkowi się nie udało :-(
Mam jednak wrażenie, że przez tą "małą" akcję uratowaliśmy sporo innych istnień (w chwili publikacji mojej prośby na różnych forach i serwisach społecznościowych, w Wielkopolsce naprawdę brakowało krwi (szczególnie tej, wymienionej w tytule).
Parę dni później, w Regionalnym Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa znajdującym się w Poznaniu, nie brakował już żadnej grupy krwi :shock: :D
Pamiętajmy jednak, że krwi w szpitalach jest ciągle za mało, a więc jeżeli każdy z czytających ten wątek chociaż raz na pół roku odda krew, przełoży to się na gigantyczną ilość "daru życia" dla osób naprawdę tego potrzebujących.

pamar - 26-08-2013, 13:59

Maciejos napisał/a:
Niestety, mojemu wujkowi się nie udało

Przykro :( [*]
Maciejos napisał/a:
Pamiętajmy jednak, że krwi w szpitalach jest ciągle za mało, a więc jeżeli każdy z czytających ten wątek chociaż raz na pół roku odda krew, przełoży to się na gigantyczną ilość "daru życia" dla osób naprawdę tego potrzebujących.

Święte słowa, popieram i wiem, że jest nas spora grupa :thumbright:

Hubeeert - 27-08-2013, 10:28

Współczuję, dobrze jednak, że coś się mimo wszystko udało.

Temat zamykam