Carisma - FAQ - [Carisma] Przełącznik świateł przeciwmgielnych
Anonymous - 16-01-2007, 18:01 Temat postu: [Carisma] Przełącznik świateł przeciwmgielnych Witam
Mam takie pytanie: Czy przełącznik świateł przeciwmgielny tył/przód z Carismy GDI 1998 rok będzie pasował co Carismy GL 1995?
Jak patrzyłem to wygląda podobnie.
Chooper - 16-01-2007, 18:05
tak
Matejko - 16-01-2007, 18:08
ciezko stwierdzic, bo sa dwa typy tych podwojnych przelacznikow(wlasnie w modelu 98) i tyl pasuje do obu ale przod sie rozni, mam tylko zdjecie tego starego typu, nowy sie rozni tym ze ma z tego co wiem na pewno grubsze piny i chyba inny ich uklad
Chooper - 16-01-2007, 21:25
ale w suplementach nic nie uwzględnili, że była tu jakaś modyfikacja...z resztą po druciarsku da się wszystko
Matejko - 16-01-2007, 22:57
no nie ale mam naoczne dane tyle ze zdjecie mi sie nie laduje z drugim przelacznikiem, jeden byl taki ze po wcisnieciu przycisk byl glebiej, a drugi byl taki ze wciskales przycisk wraca w pierwotna pozycja - wlaczone, wciskasz drugi raz przycisk wraca w pierwotna pozycje wylaczone
Potek - 17-01-2007, 00:10
Matejko napisał/a: | mam tylko zdjecie tego starego typu, nowy sie rozni tym ze ma z tego co wiem na pewno grubsze piny i chyba inny ich uklad |
Nie chce mi się demontować przycisku przeciwmgielnych, ale jesli mnie pamięć nie myli to w nowszej wersji była zupełnie inna pojedyńcza wtyczka. U mnie jest na pewno jedna i na dodatek taka bardziej symetryczna wtyczka, a nie tak jak widać na zdjęciu dwie (chyba dobrze kombinuje i interpretuje to zdjęcie )
Matejko napisał/a: | jeden byl taki ze po wcisnieciu przycisk byl glebiej, a drugi byl taki ze wciskales przycisk wraca w pierwotna pozycja - wlaczone, wciskasz drugi raz przycisk wraca w pierwotna pozycje wylaczone |
Nowsze były w jednej i drugiej wersji. Tyle tylko, że z tego co opisywali koledzy na tym forum (no chyba że to było na MKP) to te które "zostawały głębiej" były dosyć awaryjne. Coś sie im tam topiło albo co
Matejko - 17-01-2007, 00:20
Potek napisał/a: | Nowsze były w jednej i drugiej wersji. Tyle tylko, że z tego co opisywali koledzy na tym forum (no chyba że to było na MKP) to te które "zostawały głębiej" były dosyć awaryjne. Coś sie im tam topiło albo co |
dokladnie, no nie ma co debatowac, byly dwa rodzaje, podejrzewam ze u ciebie jest tak ze moze wtyczka jest jedna, ale np taka ze tylne mozna podlaczyc ze starym wtykiem i beda dzialac - to mam informacje naoczne od posiadacza dwoch przyciskow jednoczesnie
Anonymous - 22-01-2009, 20:07
szukam takiego przełącznika jak ktoś ma na zbyciu to się polecam....spalił sie był od pianki do odświerzania klimy....znany temat
|
|
|