To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - zimny silnik - stuki spod pokrywy zaworow... na cieplym ok..

slapie - 17-08-2013, 18:20
Temat postu: zimny silnik - stuki spod pokrywy zaworow... na cieplym ok..
Ktos cos poradzi? kolega od vw powiedzial ze prawdopodobnie jakis popychacz czy cos tam... spotkaliscie sie z tym? 2.0T...
W@sio - 18-08-2013, 16:34

U mnie z rana, zwłaszcza zimą silnik głośniej chodzi, ale jako takich stuków spod pokrywy zaworów nie ma. Może jest to kwestia regulacji luzu zaworowego jeśli nie jest on regulowany hydraulicznie. Nie jestem jeszcze specjalistą od 4G63T i jeszcze nie rozbierałem silnika na tyle, żeby to samemu sprawdzić, ale na pewno znajdziesz odpowiedni temat lub ktoś bardziej kompetentny ode mnie się wypowie w tej kwestii.
markos007 - 19-08-2013, 10:24

być może któryś popychacz zrobił się głośny. Dawno olej wymieniałeś w silniku?
slapie - 19-08-2013, 11:21

olej miesiac temu, poziom ok bo sprawdzalem... a klepie jak mlockarnia... musze to zrobic tylko znowu odwieczny problem gdzie... bo do asow wywiadu z aso w gdyni za zadne pieniazki juz nie pojade :) ... a na cieplo chodzi jak pszczoleczka...
krzychu - 19-08-2013, 11:28

Kasatory luzów zaworowych zafajdane kiepskim olejem? Na jakim jeździsz?
slapie - 19-08-2013, 16:31

palietke mam z wymiany shell helix - wymiana w japan auto gdynia... - nie polecam - poprzednio wymiana w aso w gdyni na nie wiem jaki... stary ja nie jestem mechanikiem, sie nie znam, a jak jade do serwisu to licze ze oni sie znaja, ale okazuje sie ze nie... szukam mechanika do mojego juz jakis czas z miernymi efektami... masakra jakas... a do wieswagena sie na pewno nie przesiade...

[ Dodano: 22-08-2013, 07:42 ]
olej wlali 5w40.... juz bylem u kolegi od subarakow i mowil ze powinien byc inny...

elektryk - 22-08-2013, 12:53

Mnie się też wydaje że mam podobny problem. Niezależnie czy stary czy nowy olej. Zalewam Mobilem 0W40 albo 0W50. Żaden mechanik nie zwrócił mi nigdy uwagi że coś dziwnie stuka, biorą mnie za świra i karzą podgłaśniać radio.