[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Montaż anteny GPS Stacja Multimedialna
skostrze - 22-08-2013, 00:45 Temat postu: Montaż anteny GPS Stacja Multimedialna Witam, mam pytanie do tych którzy montowali stacje multimedialne w swoich autach. Gdzie (jak) umieściliście antenę GPS oraz zewnętrzny mikrofon? Może macie jakieś zdjęcia? Przymierzam się do instalacji stacji i tutaj mam największe obawy, a nie chciałbym rozbierać więcej auta niż trzeba
apikus - 22-08-2013, 07:23
Ja mam antenę na desce koło prawego słupka.
mazin - 26-09-2013, 18:20 Temat postu: Re: Montaż anteny GPS Stacja Multimedialna
skostrze napisał/a: | Witam, mam pytanie do tych którzy montowali stacje multimedialne w swoich autach. Gdzie (jak) umieściliście antenę GPS oraz zewnętrzny mikrofon? Może macie jakieś zdjęcia? Przymierzam się do instalacji stacji i tutaj mam największe obawy, a nie chciałbym rozbierać więcej auta niż trzeba |
Ja mam antenę pod deska, przypięta dwoma trytkami do jakiegoś metalowego elementu (element jest pod anteną, nad nią tylko plastik deski). Zero problemów z "widzeniem" satelitów. Antena jest wsunięta dość głęboko, w stronę szyby. Montaż dość trudny, trytki zaciskane jedną ręką (lewą!)
A mikrofon w lampce pod sufitem, tam gdzie miejsce na fabryczny mikrofon, tak jak tutaj:
montaż w evo
mjelec - 20-01-2020, 13:31
Cześć,
Zauważyłem, że w moim aftermarketowym radiu z Androidem nie mogę w ogóle złapać zasięgu GPS. Początkowo myślałem, że to kwestia braku anteny, ale chyba to jest to?
Antena
Pytanie - czy to dobre miejsce na montaż i sygnału nie ma z innych przyczyn czy należy dać antenę w inne miejsce?
mazin - 20-01-2020, 13:37
mjelec napisał/a: | Cześć,
Zauważyłem, że w moim aftermarketowym radiu z Androidem nie mogę w ogóle złapać zasięgu GPS. Początkowo myślałem, że to kwestia braku anteny, ale chyba to jest to?
Antena
Pytanie - czy to dobre miejsce na montaż i sygnału nie ma z innych przyczyn czy należy dać antenę w inne miejsce? |
Ale nie łapie nigdy, czy czasem łapie sygnał? Jeśli całkiem, to upewnij się czy jest w ogóle wpięta w radio, bo może to jest przyczyną. Albo jest uszkodzona.
mjelec - 27-01-2020, 14:24
mazin, w punkt antena (nie wiadomo dlaczego) odpięta z tyłu radia... po wpięciu hula jak trzeba!
|
|
|