To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Dlaczego piszczy jedno koło?

mohinder - 25-08-2013, 14:59
Temat postu: Dlaczego piszczy jedno koło?
Witam
Mam jakiś problem albo z zawieszeniem albo z układem kierowniczym. Ustawiałem zbieżność w stacji diagnostycznej na elektronicznych przyrządach po wymianie wahaczy. Potem była poprawka bo kierownica przy jeździe na wprost była lekko w lewo. Po poprawce nadal jest w lewo ale już bardzo znikomym stopniu i nie chciało mi się znowu jechać. Problem z tym piszczeniem chyba i tak był wcześniej. Ale do rzeczy. Jadąc prosto jest ok, nie piszczy nie ściąga. Skręcając przy małej prędkości w prawo ot powiedzmy zakręt 90 stopni a właściwie nie zakręt tylko kąt prosty i piszczy prawe koło, a dokładniej opona ślizgająca się po asfalcie. Taki sam skręt w lewo i cisza. W czym może tkwić przyczyna?

milo - 25-08-2013, 17:56

Jakie masz opony załozone bo moze to ona tak ociera o nadkole ,podnieś auto skrec koła i słuchaj co sie dzieje prosty sposób
mohinder - 25-08-2013, 23:27

To nie jest ocieranie o nadkole tylko zdecydowanie pisk gumy po asfalcie.
kaleto1233 - 26-08-2013, 22:44

W moim przypadku takie objawy mialem kiedy miałem źle ustawioną zbieżnosc, przy skrecaniu piszczalo za kazdym razem wiec moze faktycznie coś źle Ci ustawili , bądź wina opon/opony.
mohinder - 27-08-2013, 22:24

Zbieżność ustawiali dwa razy, być może coś nie tak z przyrządami mają. Opona może ale mam kierunkowe i nie mogę przełożyć na drugą stronę. Będę rozgryzał temat bo mnie to złości.
ivan1977 - 27-08-2013, 22:47

U mnie po wymianie wszystkich wahaczy drążków i końcówek tez piszczał po ustawieniu zbieżności również piszczenie było przy skręcie w lewo okazało sie że opony z przodu nadawały sie na smieci ja nic nie zauważyłem jak dla mnie opony były ok ale wulkanizator coś gadał o rozciągnietych drutach w oponie i po wymianie jest ok nic nie piszczy
mohinder - 29-08-2013, 14:40

Tak myslę, że wymienie opony zwłaszcza, że ta prawa jest jakaś zniszczona. Może przez to piszczenie a może była wcześniej taka tylko się nie przyjrzałem.
artufcb - 29-08-2013, 15:46

albo jedź ustawić zbieżność w inne miejsce :)