[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] problem z elektronika
bialyjayz - 26-08-2013, 18:24 Temat postu: [CA4A 1.6] problem z elektronika Witam. Potrzebuje pomocy przy dostaniu się do oświetlenia głównej konsoli(jeśli tak to można nazwać) chodzi o podświetlenie na==regulacji siły nawiewu itd.... raz próowałem się dostać to już zaczęło coś zgrzytać jakby miało pękać, ( nic na siłe wszystko młotkiem ) --może to i śmieszna sprawa ale prosze o pomoc, co gdzie odkręcic co gdzie odczepić. Pozdrawiam
maro275 - 26-08-2013, 19:08
Wyjmujesz radio, potem cały czarny plastik ze środka deski rozdzielczej, odłączasz kostki od przełączników podgrzewania lusterek/tylnej szyby i awaryjnych światełek, wkładasz rękę za puszeczkę z regulacją nawiewu itp i tam masz jedną żaróweczkę która oświetla cały panel. Wymień żarówkę lub daj LED to będzie dłużej żyć i kolor można zmienic
Pozdrawiam
londolut - 26-08-2013, 19:08
Jak popatrzysz to 2 śruby są nad pokrętłami z nawiewów. Druga rzecz - otwórz schowek obok prawego kolana i wypatrz linkę zakończoną oczkiem która leci do lewego pokretła przy kratce nawiewu - musisz ja zdjąć. Reszta na wcisk więc trzeba rwać tylko z umiarem bo kable od awaryjnychnie mają 1,5m
bialyjayz - 29-08-2013, 16:16
dzięki Panowie dzisiaj się zabrałem za to, udało się wymienić (poprawka są dwie żaróweczki P) bez szarpania, wszystko spokojnie i lekko wychodziło. Teraz mam jasność szkoda że w sklepie mieli tylko zielone LED'y, wolałbym białe. Pozdrawiam i jeszcze raz Dzięki
maro275 - 29-08-2013, 18:01
No racja 2 żaróweczki:P dawno to robiłem i mi się pomyliło
|
|
|