Outlander I GEN Techniczne - [I 2.4] hamulce tył
bulius - 28-08-2013, 07:57 Temat postu: [I 2.4] hamulce tył Podpowie ktoś czy z tyłu są bębny czy tarczo bębny? Jak tam sprawa wygląda z hamulcami
elektryk - 28-08-2013, 09:01
Tarczo-bębny, ręczny na bębnie, tarcze do hamowania nogą.
bulius - 28-08-2013, 09:10
A bęben ściąga się po okręceniu tej śruby przed nim czy cuś tam trzeba zbijać?
elektryk - 28-08-2013, 09:44
bulius napisał/a: | A bęben ściąga się po okręceniu tej śruby przed nim czy cuś tam trzeba zbijać? | Śruba trzyma półoś i piastę, nie trzeba jej ruszać wogólę. Wystarczy zdjąć mocowanie klocków hamuclowych i ciagnąć za tarczę. Nie jestem pewiem czy w tylnych też, ale w przednich są takie dwa nagwintowane otwory, śrubka chyba M6, wkręcasz tam śrubę i kręcisz mocno, a śruba się zapiera i "odrywa" tarczę o piasty.
bulius - 28-08-2013, 10:11
przód już zrobiony i tarcze i klocki teraz czas na sprawdzenie tyłu. A i pytanie ta dodatkowa blaszka mocowana na klocku ma być po zewnętrznej czy wewnętrznej stronie i na co ona ma wpływ?
elektryk - 28-08-2013, 10:42
bulius napisał/a: | A i pytanie ta dodatkowa blaszka mocowana na klocku ma być po zewnętrznej czy wewnętrznej stronie i na co ona ma wpływ? | Chyba służy po to żeby klocek nie tarł częścią metalową z elementami zacisku. Nie pamiętam z której strony, zawsze składałem tak jak zdejmowałem, a na starym klocku widać ślady jak byl kiedyś założony.
Bizi78 - 28-08-2013, 10:45
bulius, ściągnij serwis manuala z forum tam masz wszystko pokazane:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=33519
bulius - 28-08-2013, 11:33
te blaszki które służą jako prowadnice dla klocków to wiadomo ale mam jeszcze po jednej na jedno koło, które wsadza się na wgłębienie na dole klocka?
A jest szansa na manual w języku polskim?
elektryk - 28-08-2013, 12:39
bulius napisał/a: | te blaszki które służą jako prowadnice dla klocków to wiadomo ale mam jeszcze po jednej na jedno koło, które wsadza się na wgłębienie na dole klocka? | Prowadnice wykluczyłem, miałem na mysli blaszke którą się "przykleja" do "pleców" klocka. Ta o której mówisz to taki języczek sterczący z klocka. Z tego co pamiętam to oryginalnie go nie ma w tylnych klockach, służy jedynie jako wskaźnik zużycia klocka. Z tego co pamiętam to z tyłu ja ich nie zakładałem albo zakładałem tak żeby nie zahaczał o inne elementy,
Bizi78 - 28-08-2013, 18:02
Cytat: | A jest szansa na manual w języku polskim? |
Niestety nie .
|
|
|