To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - dziwny dzwiek pod kirownica

Anonymous - 18-01-2007, 14:42
Temat postu: dziwny dzwiek pod kirownica
Dd jakiegos czasu slychac u mnie jakis metaliczny dzwiek pod kierownica. Mysle, ze to moze byc jakis lacznik lub krzyzak. Chcialbym rozkrecic kierownice i zobaczyc co to moze byc. Czy jest to skomplikowana czynnosc wymagajaca jakis szczegolnych srodkow ostroznosci np odlaczenia akumulatora? Autko ma prawdopodobnie poduche wiec w trosce o swoje bezpieczenstwo prosze o jakies rady. Boje sie, ze w palinik poducha moge dostac.

Pozdrawiam
Rafal J

saphire - 18-01-2007, 17:59

Wyjmujesz kluczyk ze stacyjki i odkładasz daleko na półkę w drugim końcu garaży (by cię nie kusił), odpinasz i zabezpieczasz klemy z akumulatora by nie zrobiły zwarcia oraz by odłączyć kompletnie zasilanie od auta, czekasz pół godzinki i możesz dłubać.
Anonymous - 10-02-2007, 15:45

ja miałem to samo, to chyba nie żaden element typu krzyżak itp. Zajrzyj dokładnie - na dole deski rozdzielczej gdzie świeci oświetlenie nóg jest mały metalowy element z blaszki - jakaś osłonka czegoś tam w plastikowej ramce - u mnie to hałasowało. Ta blaszka dokłądnie jest umiejscowiona patrzac w dół od osi kierownicy. Siadasz na miejscu kierowcy i patrzysz w dół po desce - jest to dokładnie na lkrawędzi deski. Ta blaszka jest chyba przykręcana wkrętami i umnie te wkręty się poluzowały.