Pajero Sport - [3.0 V6] Wymiana świec zapłonowych
BlancNegre - 10-09-2013, 11:38 Temat postu: [3.0 V6] Wymiana świec zapłonowych Witam,
czeka mnie wymiana świec w V6 24V,
na pierwszy rzut oka wygląda na niezłą misję,
może ktoś mógłby z grubsza opisać procedurę,
co trzeba zdemontować, na co uważać,
czy potrzebna będzie nowa uszczelka pod kolektor ssący ?
Z góry dziękuję za wszelkie pomocne uwagi.
Pozdrawiam
btomek - 12-09-2013, 19:33
Dołączam się do tematu. BlancNegre dowiedziałeś się czegoś więcej?
MAX-315 - 09-10-2013, 21:08
Witam sciagasz kolektor ssasy i wyciagasz fajki uprzedzam ze mocno siedzą i trzeba sie dobrze sprezyc tylko uwazaj jak bedziesz ciągnoł zeby nie wyrwac gurnej jej czesci mozesz sobie zamowic uszczelke pod ten koletor bo niewiadomo w jakim stanie jest stara nowa z serwisu to około 40 zł ja tyle płaciłem jak bys czasem miał wycieki pod pokrywami zaworowymi to tez sobie wymien przy okazji sa tam dwie uszczelki pod pokrywy i 6 szt takich okrągłych pod swiece zakładasz je jak sciągniesz pokrywy na takie jakby rurki ja takie uszczelki kupowałem od chryslera ciriusza 2.5 benzyna jest to samo i na allegro kosztuja 120zł jest strona co gosc sprowadza czesci do amerykanców bo do sporta w sklepach mieli same pod pokrywy uszczelki a tych okrągłych nie było nigdzie i dlatego brałem od chryslera
zaznacz sobie kolejnosc przewodów zeby ci sie nie pomyliły najlepiej kolektorem takim biurowym bo sie nie zmaze troche roboty i rozkrecania jest ja za swiece płaciłem za szt. jakies 60 zł irydowe NGK
pozdrawiam jak by co to dzwon 791 217 662
|
|
|