Pajero III - Podniesienie Pajero DiD 3 drzwiowy
dziakoni - 13-09-2013, 15:23 Temat postu: Podniesienie Pajero DiD 3 drzwiowy Witam czy ktoś może mi polecić sprawdzoną oraz tanią metode podniesienia samochodu do góry tylko prosze o sensowne odpowiedzi z jakimi kosztami trzeba się liczyć chodzi konkretnie o same części bo robote sam potrafie zrobić Pajero 3 drzwiowe z 2000 roku 3,2 did
Szyszkowa - 14-09-2013, 23:10
Gdzieś był wątek na ten temat.
Jeżeli chcesz to zrobić porządnie i w miarę rozsądnych kosztach, to rozważ lift na sprężynach.
dziakoni - 15-09-2013, 00:51
Szyszkowa napisał/a: | Gdzieś był wątek na ten temat.
Jeżeli chcesz to zrobić porządnie i w miarę rozsądnych kosztach, to rozważ lift na sprężynach. |
Prosze podaj linka do wątku
Sprężyny prosze dokładniej jakiej firmy jaki koszt itp
alfik - 16-09-2013, 11:20
Prawie każdy robi do Pajero. Ja mam Lovells, ale z amorkami. Opszukaj aktualnych ofert, także OME, Dobinson. Nie ma co kobinować z podłkładkami. Pamiętaj, że przednie sprężyny są inne dla diesla i benzyny (niezaleznie od budy) a tylne różna dla długiego i krótkiego (niezaleznie od silnika).
Szyszkowa - 16-09-2013, 14:46
dziakoni napisał/a: |
Prosze podaj linka do wątku
Sprężyny prosze dokładniej jakiej firmy jaki koszt itp |
Oj leniwi jesteśmy...
Szukajka-"lift OME" - zaznaczenie działu Pajero III i mamy:
http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0
http://forum.mitsumaniaki...hlight=#1177873
dziakoni - 16-09-2013, 21:32
Tak tak to wszystko już przeczytałem i dalej nie wiem co kupić dosyć w dobrej cenie są ironman ale coś słyszałem iż skacze strasznie tył na nich dlatego poprosiłem aby ktoś kto zakładał i jest obeznany konkretnie opisał mam takie i takie koszt taki i bede wiedzieć oto mi chodziło bo jakie są to już wiem
Heilsberg - 16-09-2013, 22:11
Stary, ale to Ty będziesz jeździł, to Twoje auto więc skąd mamy wiedzieć co chcesz i jak będzie dla Ciebie dobrze. Jak nie wiesz co kupić to nikt tego za Ciebie nie będzie wiedział. Jak wiesz jakie są to wybierz jakie chcesz. Skąd mam wiedzieć ile wozisz w bagażniku, ile masz z przodu, ile waży auto, jakie chcesz, twarde, miękkie, komfortowe czy wyczynowe, jakie masz koła, ile ważą, jaka jest masa nieresorowana itp.
A jak nie to kup u mnie. Za 10 tys.
dziakoni - 17-09-2013, 17:32
[quote="Heilsberg"]Stary, ale to Ty będziesz jeździł, to Twoje auto więc skąd mamy wiedzieć co chcesz i jak będzie dla Ciebie dobrze. Jak nie wiesz co kupić to nikt tego za Ciebie nie będzie wiedział. Jak wiesz jakie są to wybierz jakie chcesz. Skąd mam wiedzieć ile wozisz w bagażniku, ile masz z przodu, ile waży auto, jakie chcesz, twarde, miękkie, komfortowe czy wyczynowe, jakie masz koła, ile ważą, jaka jest masa nieresorowana itp.
A jak nie to kup u mnie. Za 10 tys. [/quote
NIE DZIĘKUJE
Dalej proszę o konkretne odpowiedzi jakie zawieszenie jaka cena a może jakieś własne modyfikacje
I dziękuje za oferte za 10 tysięcy
Tu troszke poczytałem
https://pajero.org.pl/index.php?id=forum&tx_mmforum_pi1%5Baction%5D=list_post&tx_mmforum_pi1%5Btid%5D=720
|
|
|