Pajero Ogólne - Pajero najlepszą terenówką w Australii
Anonymous - 19-01-2007, 22:49 Temat postu: Pajero najlepszą terenówką w Australii Odświeżone Mitsubishi Pajero z nowym silnikiem diesla zostało uznane najlepszym autem terenowym przez magazyn "4x4 Australia".
W finale odmłodzona japońska terenówka, która ze względu na znaczenie słowa "pajero" (najoględniej mówiąc chodzi mało męskich panów tudzież wyznawców kultu Onana), nosi na niektórych rynkach nazwę Shogun lub Montero, pokonała auta z rozmaitych klas. W jednym rzędzie znalazły się tutaj Jeep Commander, SsangYong Kyron, Volkswagen Touareg, Mercedes GL i Toyota Land Cruiser. W przypadku oceny każdego z tych aut brano pod uwagę 5 czynników - wartość, nowe możliwości techniczne, wytrzymałość konstrukcji, sprawność i niezwykle przydatną z polskiej perspektywy zdolność poruszania się po australijskim buszu.
Wszystkie pojazdy biorące udział w konkursie przetestowano na dystansie 3 500 km, które zostały pokonane po niemal wszystkich występujących w Australii typach nawierzchni. Pajero doceniono głównie za walory jednostki napędowej 3.2 DiD, skrzynię biegów i mechanizm przeniesienia napędu.
Choć doceniono stylistyczne zmiany, jakie zaszły niedawno w tym aucie, to możemy się domyślać, że nie one zdecydowały o jego sukcesie. - Mitsubishi Pajero doskonale radzi sobie na drogach gruntowych i asfaltowych i nawet w trudnych warunkach terenowych nie musi pracować na najwyższych obrotach - uważa Dean Mellor, redaktor naczelny "4x4 Australia".
Marcin-Krak - 20-01-2007, 12:20
Jedyny i słuszny werdykt.
Poproszę dla mnie auto testowe
Anonymous - 20-01-2007, 13:36
Meteo napisał/a: | Choć doceniono stylistyczne zmiany, jakie zaszły niedawno w tym aucie |
Tylko czemu ten przod sciagneli z peugot partner/citroen berlingo. Jzeli chodzi o wyglad starszy byl ladniejszy. Co do jazdy w terenie to zawsze uawazalem ze mitsu robi jedne z lepszych terenowek.
Anonymous - 20-01-2007, 23:46
Rowniez jestem zdania ze Mitsu robi jedne z najlepszych terenowek a przy tym sa one ladne - np to Pajero bardzo mi sie podoba
Krzyzak - 21-01-2007, 20:55
he he - wiadomo, kto od 12 lat wygrywa rajd Paryz-Dakar...
a poza tym kto do tego zestawienia wzial vw czy ssanyonga?? - mialy przeciez byc auta terenowe
Anonymous - 21-01-2007, 23:11
Krzyzak napisał/a: | kto do tego zestawienia wzial vw czy ssanyonga?? - mialy przeciez byc auta terenowe |
Anonymous - 26-01-2007, 19:49
Nowe pajero jest spoko nie wygląda jak jakiś wypaśny czołg ( jak popszednik) ale ma cos w sobie. Nie jest podobne tez do typowych SUV-ów którymi ze strachem wjeżdzamy w teren .... kokpit ma podobny jak poprzednik tak jak silniki... naprawdę fajny wózek
McDoune - 27-01-2007, 02:54
ale konkurencja nie spi
Cezar - 27-01-2007, 03:11
No calkiem ciekawy ten Gonow Victory
TommiCrazy - 27-01-2007, 09:50
no tak, trzy diamenty dominuja w kraju kwitnácej ropy naftowej, ale wszystkie porównania w czasopismach, takie jak auto swiat i inne, pajero bylo testowane wielokrotnie w zestawieniu landrowera, toyoty i nissana patrola.... i prawie zawsze pajero mialo najmniej punktow....
wkuzalo mnie to ze zawsze tam pisali ze auto slabo radzi sobie w terenie gdy patrze na wyniki corocznego paridakaru.
jedyna marka ktora w ciagu ostatnich lat napsula na pustyni nam ostro krwii to jest schlesser buggy
Marcin-Krak - 27-01-2007, 11:29
Dla mnie to zawsze te testy są "ustawione" albo ma wygrać konkretna marka którą promuje dana gazeta , albo ta , co najwięcej zapłaciła za zwycięstwo
Ostatnimi czasy czytam Motor - i co by nie pisać - to tam chwalą Mitsubishi zarówno nowego Pajero jak i używanego . Pochlebnie pisali tez o innych modelach
Anonymous - 27-01-2007, 13:35
Bardzo sie ciesze i gratuluje MM nowego Pajero. Bardzo dobrze ze do Super Select dorzucili blokade mostu tylnego.Tak powinno wlasnie byc.Za 3 latka w L200 tez zrobie sobie taka blokade.
Pozdrowienia
Dominges NSX
Gene - 29-01-2007, 09:04
Nie to ladne co ladne tylko to co sie komu podoba. Uwazam, ze nowy Wagon naprawde prezentuje sie wysmienicie. To najbardziej dopracowany stylistycznie model Pajero.
Anonymous - 16-02-2007, 09:19
Bardzo ładny Landcruiser - oryginal copy.
Z w kwestii Pajero. Bardzo fajne autko. Bardzo podoba mi się nowa karoseria. W porównaniu z poprzednią wersją nabrał trochę klasy. Nie podobały mi się te napompowane błotniki. A reszta poprawek to już bajka - samochód kompletny. Tylko za ile?
Gene - 16-02-2007, 09:40
za tyle
http://www.mitcar.pl/Mitcar/pajero_ceny.htm
|
|
|