Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Automatyczne blokowanie drzwi po 30 sekundach
thefirm - 02-10-2013, 15:48 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Automatyczne blokowanie drzwi po 30 sekundach Witajcie Panowie,
Szukam od wczoraj i nie mogę znaleźć jak wyłączyć automatyczne blokowanie drzwi po 30sekundach.
Jakiś miesiąc temu elektronik naprawiał jedną rzecz i parę innych się rozregulowało.
Auto oczywiście Carisma 1,8 GDI 00r.
Pozdrawiam, dzięki !
plecho1 - 02-10-2013, 21:27
Jeśli po otwarciu z pilota w czasie tych 30s otworzysz któreś z drzwi, to auto nie powinno sie zamknąć. Jeśli się zamyka, to masz uszkodzoną krańcówkę w drzwiach po których otwarciu auto dalej się zamyka. Trochę już siedzę na forum i jeszcze się nie spotkałem z możliwością wyłączenia tej funkcji.
thefirm - 02-10-2013, 23:49
Gdy w ciągu 30sekund otworzę któreś z drzwi to auto się nie zamyka, czyli jest okey.
Chciałbym natomiast aby po odblokowaniu z pilota, auto otwierało się na cały czas - nie tylko na 30 sekund.
Kilka razy dziennie muszę otwierać zamknięte auto gdy idę odprowadzić wózek, lub wracam się po coś na podwórku z auta.
Jak mogę to zrobić ?
Dzięki,
Bizi78 - 03-10-2013, 07:25
Wydaje mi się, że jest to funkcja autoalarmu.
Sprawdź jaki masz autoalarm i google.pl albo firma zajmująca się alarmami.
volve - 03-10-2013, 15:44
Cytat: | Wydaje mi się, że jest to funkcja autoalarmu. |
Jest to funkcja w standardowej centralce od Cari, nie słyszałem o sposobie na wyłączenie tej funkcji...
glina - 03-10-2013, 17:10
to po co otwierasz auto skoro do niego nie wsiadasz tylko idziesz gdzies indziej?
wystarczy otworzyc auto tuz przed wsiadaniem
nie do konca rozumiem logike sytuacji... mozesz rozjasnic?
thefirm - 03-10-2013, 21:26
glina
No niestety wózka sklepowego do bagażnika nie wkładam, ale zakupy już tak.
Więc wypada odprowadzić wózek jak przystoi przykładnemu obywatelowi.
Zajmuje mi to średnio 32 sekundy i jak już łapię za klamkę 'pyk' i auto zamknięte.
Co ciekawe nie miałem tego, jak auto dałem mechaniorowi to coś spieprzył i mam :///
Dziwna sprawa, generalnie funkcja do dupy.
Pozdrawiam, dzięki za odzew.
glina - 03-10-2013, 21:29
Aaa o sam bagażnik chodzi. A krancowka bagażnika działa poprawnie? Jest lampka otwartych drzwi jak otwierasz klapę?
cwaniak - 03-10-2013, 22:52
Kurde to samo mam w swojej Cari 30s i blokada, a macie coś takiego ze jak są otwarte tylne drzwi to nie działa zamykanie pilotem . Dopiero po zamknięciu drzwi można pilotem je zblokować
plecho1 - 03-10-2013, 23:01
To oznacza, że masz OK krańcówki w drzwiach i wszystko jest OK.
thefirm - 04-10-2013, 19:10
glina napisał/a: | Aaa o sam bagażnik chodzi. A krancowka bagażnika działa poprawnie? Jest lampka otwartych drzwi jak otwierasz klapę? |
)))
Tak jest lampka otwartych drzwi jak otwieram klapę.
Ale nie chodzi o sam bagażnik
Chodzi zarówno o bagażnik jak i o każdą parę drzwi.
Gdy wkładam latopa na siedzenie, nim go przyponę, zamykam drzwi np pasażera podchodzę od strony kierowcy 'pyk' i auto się zamyka.
Irytuje mnie to niesamowicie, no ale chyba rady na to nie ma, a byłem pewien że z rok temu na forum ktoś pisał jak to zrobić żeby wyłączyć ten automatyczny blok po 30s....
kamir - 04-10-2013, 20:50
thefirm, Zakładam, że o TEN temat Ci chodziło.
glina - 04-10-2013, 21:19
thefirm napisał/a: | na forum ktoś pisał jak to zrobić żeby wyłączyć ten automatyczny blok po 30s.... |
instrukcja nie przewiduje...
jesli krancowki dzialaja to widocznie nie sa podlaczone do centralki alarmu wlasciwie
zrobilem oddzielny temat z instrukcja alarmu a ponizej zdjecia odnosnie tego tematu
http://forum.mitsumaniaki...1238833#1238833
thefirm - 05-10-2013, 00:01
kamir napisał/a: | thefirm, Zakładam, że o TEN temat Ci chodziło. |
)))
Widzę w tym temacie że półtora roku temu miałem tak jak chce teraz a chciałem tak jak... mam teraz ))
Dziwna sprawa, nic z tego już nie rozumiem.
Żeby nie było nie ruszałem nic z centralnym, jednak mechanik narobił cudów jak mi poprawiał elektrykę w aucie....
Jakby nie było przynajmniej 3 razy dziennie blokuje mi się auto a ja pilot muszę mieć w ręku co by szybko odblokować, bo jak zawsze się gdzieś spieszę i te kilka sekund bardzo mnie denerwują, ajjjj
plecho1 - 05-10-2013, 06:51
Jeśli bardzo Cię drażni to automatyczne zamykanie się auta, to zawsze możesz zamontować nowy uniwersalny sterownik zamka na pilota. Dobry kupisz za około 50 - 100zł na alledrogo czy w sklepie elektronicznym. Z podłączeniem u elektryka wyjdzie pewnie około 200zł, możesz też sam podłączyć, dobry temat jak to zrobić jest na forum.
|
|
|