[92-96]Galant E5xA - odwrotnie żarówki
Anonymous - 20-01-2007, 16:34 Temat postu: odwrotnie żarówki Cześc. Wiem że było już na forum ale może ktoś mi odpowie jak ustawiać światła w galancie rok 1995 2,4 wersja amerykańska. wiem że sa tam dwie śruby górna i dolna jedna od ustawienia góra ól druga od lewo prawo no i która jest od czego. Opowiem od pocztku w moim galu dlugie światła oświetlały mi przedniu zderzak to wziołem sie za ustawienie i kreciłem na różne sposoby poszło do góy ale lewo przwo ani rusz i teraz gal świeci na zeza (lewa lapma w prawo a prawa w lewo ( może tak powinno być bo nie pamietam jak jest z utawieniem dlugich świateł w samochodzie. A NAJLEPSZE TO JEST TO ŻE W KOŃCU JAK NIE MOGŁEM USTAWIĆ TYCH ŚWIATEŁ POMYSLAŁEM ŻE MOŻE KTOŚ ŹLE ŻARÓWKI WSADZIŁ I SZOOOOK JEDANK DA SIĘ ODWROTNIE WŁOŻYĆ ZARÓWKI. A zrobił to mechaniki bo odkupiłem auto od kobity która mówiła że tylko naprawiany był u mechanika. A tak pozatym to odkryłem dużo różnych niespodzienek wykonanych przez naszych "WSPANIAŁYCH MECHANIKÓW" w warsztatach. ale długo by opisywać. Sorki za pdługi tekst ale z tego fdorum o Swiatłach pamietam,że moione było że odwrotnie żaróek nie da sie włożyc a jednak.
kamilek - 21-01-2007, 15:17
No cóż....jeżeli świateł nie daje się ustawić prawidłowo, to pewnie auto było bite i źle poskładane...
Jedź na stację diagnostyczną i niech tam męczą się ze światłami. Będziesz miał pewność, że jest OK.
Co do żarówek, to chyba nie ma różnicy, czy włożysz tak, czy odwrotnie. Świecą tak samo. Poza tym kable idące do żarówki są tak wygięte, że łatwo jest rozpoznać, jak powinny być podłączone. Dla ułatwienia napiszę, że jeżeli masz u siebie H4, to w tej "3-bolcowej" żarówce ten środkowy "bolec" (pin?) powinien być na górze.
Marcino - 21-01-2007, 18:22
Jest róznca jak obrócisz zarówke choćby o 120 st. Zarówki musz byćprawidłowo włozone.
Amerykanska wersja moze miec swiatłą symetryczne czyli bez tych kątów i skosów jak nasze europejskie,i oni maja tez wtedy inne zarówki chyba które daja po oczach jak cholera... ale nie znam tematu doknca. Spotkałem sie raz z zarówkami typu "nie do uzytku w europie"
POzdr
Anonymous - 23-01-2007, 12:36
No to znowu ja w sprawie żarówek, pró bowałem próbowałem i udało sie ustawić w "miare dobrze bo jeszcze troch,e zezują ale juz normalnie droge widać, co do żrówek to mam H1, i faktycznie przyjrzałem kloszom lamp i sa tylko w pionowe prązki bez zadnych odkosów i przecięć dziekuje bardzo za odpowiedzi.
Matejko - 23-01-2007, 13:42
Marcino napisał/a: | "nie do uzytku w europie" |
na kazdej H4 100/90W masz to napisane
krzysztof 38 napisał/a: | o jeszcze troch,e zezują |
Napisales ze masz amerykanska wersje, jesli z przodu nie zmieniles swiatel na europejskie - to ich poprostu nie ustawisz, bo oba reflektory swieca plasko przed siebie _______ ______,
a nie jak europejskie swiatla lekko skrecone na pobocze ______/ ______/
|
|
|