Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Brak ssania ciąg dalszy+CE
mateusz8230 - 10-10-2013, 20:03 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Brak ssania ciąg dalszy+CE Witam,mam cały czas problem z Cari ,na zimnym silniku raz jest ssania a raz nie ma.
świece nowe,fajkocewki 100% sprawne itp. Auto odpali i za moment gaśnie i wyskoczył błąd
44. cewka / moduł zapłonu
54. immobilajzer
kluczyk mam oryginalny,jak się przytrzyma gaz to sytuacja się poprawia i auto już działa.
Pomoże ktoś jak sobie z tym poradzić?
radek8622 - 11-10-2013, 09:37
Powiem ci że miałem w swoim GDI coś podobnego tylko bez żadnych błędów.Auto odpalało za pierwszym razem obroty szły w góre po odpaleniu i od razu spadały i auto gasło chyba że przytrzymałem gaz przez niespełna minutę.Czasem nawet po tym przytrzymaniu jak już silnik pracował po przygazowaniu także potrafił zdechnąć.Nie wiedziałem co może być przyczyną ale w momęcie wymiany rozrządu okazało się że uszczelka pokrywy zaworów pusciła świece odziwo nie były jakoś zalane olejem ale po wymianie uszczelki jest zawsze ssanie auto nie gasnie nawet przy dużych mrozach.
mateusz8230 - 11-10-2013, 15:23
no u mnie czasem ono jest a czasem to jest katastrofa...co dziwne jak na zimnym silniku chce wkręcić silnik tak delikatnie np na 3-3,5tys obr to zaczyna przerywać i dopiero po pewnym czasie coś puszcza jakby i auto kręci normalnie.
radek8622 - 13-10-2013, 11:38
przepustnica sie nie zacina? albo pompa któraś z pomp może nie domaga,ewentualnie korokowiec? spróbuj podmienić krokowiec jeśli masz taka możliwość
|
|
|