Nasze Miśki - Też mam Lancera
Anonymous - 20-01-2007, 22:26 Temat postu: Też mam Lancera Witam serdecznie Mitsumaniakiem jeszcze chyba nie mogę się nazywać, bo mam Miśka dopiero od 3 miesięcy. Jest to Evo, wersja GT340 P01.
Samochód zrobił na mnie wrażenie. Przez kilka godzin po odbiorze nie wiedziałem jak się nazywam W porównaniu do poprzedniego (Audi TT), Evo okazało się zgodnie z oczekiwaniami, twardsze, zwinniejsze, głośniejsze, szybsze i tandetniej wykończone.
Samochód dostaje się z 286KM i dopiero po 3kkm moc zwiększana jest do 340KM.
Różnica po tuningu jest spora, ale nie powala. Uwaga: przy tuningu pracownicy salonu wyjeździli całą benzynę - 178 kilometrów. "Testowaliśmy...". Ehhh :/
Problemy:
- dwukrotnie pojawił się check engine, po odczytaniu kod 431.
- coś jest nie tak z uszczelką przy kolektorze i silnik jest czarny od sadzy. Mają to poprawić przy następnym serwisie.
Nie zamieniłbym go na żaden inny, bo:
1. Jak na swoje osiągi, był tani
2. Skromnie wygląda, ma 5 miejsc i duży bagażnik
3. Jest szybki i zwinny, a jazda nim to wielka frajda
Spora wada: na autostradzie jest w Evo potwornie głośno. Dłuższe trasy to męczarnia, chyba że pojedziemy 140.
Pozdrawiam Mitsumaniaków!
Tomek
Juiceman - 20-01-2007, 22:35
Voof - nic dodac nic ujac...
stanik - 20-01-2007, 22:49
furka jak marzenie oby się dobrze sprawowała
A wyciszenie fakt, zapewne niewiele różni się od cywilnych wersji (w przeciwieństwie do silnika), dla których prędkość podróżna to tak właśnie pewnie bliżej 140
Zachęcam również do opisania co jakiś czas swoich wrażeń, bo z chęcią poczytam (i pewnie nie tylko ja) jak się takie autko sprawuje z biegiem czasu (koszty eksploatacji jeśli używać go do codziennej jazdy itd itp...)
Pozdrawiam
akbi - 22-01-2007, 16:39
loco667 napisał/a: | Mitsumaniakiem jeszcze chyba nie mogę się nazywać |
już możesz
ja również przyłączam się do stanik'a, proszę o relacje z jazdy, spalania i kolejne fotki
Marcin-Krak - 22-01-2007, 17:08
Wszedłem tutaj z myślą no tak kolejny Lancer A tu proszę jaka niespodzianka - szybka i mocna niespodzianka.
Również zyczę żeby się dobrze sprawowała
Robson86 - 22-01-2007, 17:30
ojj Gratuluje swietnego autka i zycze szerokich drog i gumowych drzew...
Rowniez przylaczam sie do akbi'ego i stanika w sprawie opisu wrazen z jazdy, wiecej fotek i kosztow
pozdrawiamm
JCH - 22-01-2007, 19:19
Robson86 napisał/a: | Rowniez przylaczam sie do akbi'ego i stanika w sprawie opisu wrazen z jazdy, wiecej fotek i kosztow | Hehe.... chcieliby się przejechać ale nie chcieliby tankować
akbi - 22-01-2007, 21:09
JCH napisał/a: | Hehe.... chcieliby się przejechać ale nie chcieliby tankować |
eh... jak mi się da przejechać to zatankuję ... hm... a na ile km full zbiornik starcza
Anonymous - 24-01-2007, 10:38
Też miogę sie dorzucić na paliwko do jazd testowych
Auto pierwsza klasa!
|
|
|