[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] SPORTOWY WYDECH - JAKI ? POMOCY !!!!
Bulaleczka - 12-10-2013, 16:56 Temat postu: [CA4A 1.6] SPORTOWY WYDECH - JAKI ? POMOCY !!!! Witam posiadam colta 1.6 113 km i mam zamiar zmienic wydech ale zupełnie sie na tym nie znam . Jakies rady ?
ozzy89 - 12-10-2013, 19:53
jeśli chcesz poprawić dźwięk, to wystarczy kupić jakiś używany tłumik końcowy Remusa lub Sebringa
karolgt - 12-10-2013, 21:00
widzę że jesteś z Krakowa.
jak wejdziesz w region małopolski to mamy listę polecanych warsztatów robiących wydechy.
Sam korzystałem i polecam firmę Old-Car na ulicy Siemaszki, nie jednego Colta już zrobili (w tym kiedyś mojego) i facet wie jak zrobić żeby Colt ładnie buczał i jednocześnie nie stracił mocy.
więc jeśli mówiąc sportowy - masz na myśli "basowy" - to możesz coś zmienić.
ale jeśli chcesz zmienić wydech żeby poprawić osiągi - odpuść, nie poprawisz, a co najwyżej je pogorszysz.
Bulaleczka - 12-10-2013, 22:31
karolgt napisał/a: | widzę że jesteś z Krakowa.
jak wejdziesz w region małopolski to mamy listę polecanych warsztatów robiących wydechy.
Sam korzystałem i polecam firmę Old-Car na ulicy Siemaszki, nie jednego Colta już zrobili (w tym kiedyś mojego) i facet wie jak zrobić żeby Colt ładnie buczał i jednocześnie nie stracił mocy.
więc jeśli mówiąc sportowy - masz na myśli "basowy" - to możesz coś zmienić.
ale jeśli chcesz zmienić wydech żeby poprawić osiągi - odpuść, nie poprawisz, a co najwyżej je pogorszysz. |
tak z krakowa ... wlasnie chodziło mi o osiagi nie chce zadny wiejskich nakladek oszukanych..
jezdzi szybko ale nie brzmi jak na ta moc
Misiek :) - 15-10-2013, 22:50
Bulaleczka napisał/a: | wlasnie chodziło mi o osiagi nie chce zadny wiejskich nakladek oszukanych.. |
To trzeba włożyć więcej kasy, zabawa z głowicą, wałkami itp... Pawela kiedyś miał więcej niż seria z tego co pamiętam.
Bulaleczka napisał/a: | jezdzi szybko ale nie brzmi jak na ta moc |
Ja się cieszyłem jak widziałem miny innych kierowców... Założyłem sportową końcówkę i z perspektywy wydaje mi się, że spadła moc.
Jeśli chcesz mocy, więcej da swap na 4g63, a cena podobna do kompleksowego obrabiania silnika 4g92.
|
|
|