To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Ogólne - Mitsubishi wycofuje sie z instalacji gazowych

wingover - 17-10-2013, 19:19
Temat postu: Mitsubishi wycofuje sie z instalacji gazowych
Witam,
jestem nowy na grupie i w trakcie zakupu ASX-a 1,6 w benzynie.
Auto musiałem zamówić wczoraj 'na prędce' bo firma Mitsubishi od 16.10 przestała sprzedawać samochody z 'fabryczną' instalacją gazową. Zapewniono mnie, ze zamówione auto z gazem będzie objęte gwarancją producencką przez 3 lata, plus dodatkowy rok gwarancji za zakup samochodu w październiku. Nikt z dealerów nie chce za duzo mówić i tak sie zastanawiam czy jeździć na tym gazie czy nie. Może wypowiedzieli by sie koledzy którzy mają tą 'fabryczną' instalacje i jak sie to sprawuje.

Pozdrawiam
Tomek

krzychu - 18-10-2013, 06:51

Może się mylę, ale ta "fabryczna" instalacja i tak jest robiona przez zaprzyjaźnionego gaziarza ASO....
jurekschroda - 18-10-2013, 11:24

Nie do końca.
Mitsubishi sprzedaje instalacje STAG firmy AC, więc montaż musi być u "gaziarzy" posiadających autoryzację AC.

krzychu - 18-10-2013, 12:02

No, ale nie przejeżdża to z fabryki tylko ASO oddaje to podfirmie do montażu, która zrobi to lepiej lub gorzej...

Na to samo wychodzi podjechać sobie samemu i zainstalować nawet tą samą instalację. To miałem na myśli.

jan1994 - 18-10-2013, 15:45

Należy dodać, że firma AC mieści się w Białymstoku i jest notowana na Giełdzie Papierów Wartościowych.
kola12 - 28-11-2013, 08:48

Temat zagazowania Miśka wygląda następująco:
Zapłacisz dodatkowo 4200 zł i masz instalację gazową STAG - Premium.
Instalacja jest montowana w "warsztatach fabrycznych" AC. I jeśli w Twojej okolicy jest więcej takich warsztatów to możesz sobie wybrać gdzie ma być to wykonane.
Ja osobiście polecam warsztat w Katowicach - INTERAUTO S.C, ul. Żeliwna 41.
Miałem tam zagazowanego Focusa II a teraz ASX.

juras2013 - 28-11-2013, 16:02

Witam Wszystkich jako nowy :)
Jeśli chodzi to gazowanie to podobno wstrzymane jest to a nie zlikwidowane.
Mieli jakiś problem ze sterownikami a jak się uporają z tym to oferta wroci.

Pzdr.

jurekschroda - 29-11-2013, 13:44

Jak nie wiadomo o co chodzi.... no o kobiety na pewno nie :wink: , wiec wygląda na to, że chyba co do kasy nie mogli się dogadać, tzn AC z MMC.
kola12 - 01-12-2013, 21:50

Mitsubishi tłumaczy, że problem jest ze sprzętem do zagazowania Miska (brak dostępności części itp), a tymczasem ludzie z AC twierdzą, że z ich strony wszytko jest ok, że cały osprzęt jest od ręki. Stąd można wnioskować, że faktycznie chodzi o kasę... jak zawsze...
Student - 01-12-2013, 22:44

Pazerności Mitsu chciało dla siebie zgarnąć lwią część.
Stag do ASX to koszt ok. 3tys. Resztę bierze Mitsu i tyle wtym temacie.

JarekK - 03-12-2013, 21:23

Witam, zastanawiam się nad założeniem gazu. Jak ASX sprawuje się na gazie? Pojawiają się jakieś problemy z silnikiem?