To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - [3.2 DID] Strzemiono ( strzemię ?) zacisku hamulcowego ???

judiw - 29-10-2013, 08:51
Temat postu: [3.2 DID] Strzemiono ( strzemię ?) zacisku hamulcowego ???
Witam
W poszukiwaniu części do mojego Pajero III, long, 2000r, trafiłam tutaj i proszę o pomoc bo zielona w tym jestem. Mechanik stwierdził uszkodzenie i nakazał mi zakupić część która nazywa się strzemiono (bądź strzemię) zacisku hamulcowego lewy przód[/b]. I tu jest właśnie problem, przeszukałam cały internet i nie mogę znaleźć czegoś takiego. Czy te strzemię jest częścią całego zacisku hamulcowego czy występuje jako oddzielny komponent? Czy muszę kupić cały zacisk czy tylko te strzemię? Proszę o pomoc, jak do tej pory nie udało mi się tego ustalić. Wiem że to zawsze zabawnie wygląda jak kobieta się bierze za takie rzeczy ale mimo wszystko może ktoś podsunie jakiś pomysł?

czortunio - 29-10-2013, 13:01

Zapewne chodzi o element do którego mocuje się zacisk na śrubach zwanymi kolumienkami.

http://img01.allegroimg.p...2/81/3650228100

Tutaj na zdjęcie masz zacisk, a po prawej strzemię. To akurat tył.

Zastanawia mnie natomiast z jakiego powodu trzeba nowe ? Zacisk jest ok, a strzemię złe ?

jan krupa - 29-10-2013, 13:21

Watpie czy mozna kupic samo strzemie ,wraz z zaciskiem to jednak stanowi komplet.Te dwie czesci razem wspolpracuja.
czortunio - 29-10-2013, 17:27

W oryginale występuje komplet - razem z zaciskiem. Ale na popularnym serwisie aukcyjnym, myślę że do upolowania :)

EDIT:
Pomyłka. Jest w oryginale osobno :)

Bizi78 - 29-10-2013, 17:54

Częściej mówi się na to jarzmo zacisku :wink: .
Napisz PW do zbyszekm2 może on będzie miał :D .
W ostateczności pozostaje ASO, jarzmo powinno być dostępne osobno tak wynika z ruskich stron :wink: .