Dom/garaż/ogród - Kamper vel camper
cabaniarz - 29-10-2013, 18:21 Temat postu: Kamper vel camper Od pewnego czasu zainteresowany jestem tematem caravaningu. Wiadomo, do tego potrzebne jest odpowiednie auto Mocno zastanawiam się nad zakupem, wiem że L300 są dostępne w wersji z domkiem na plecach Ale są też Fiaty, Peugeoty, Fordy itp. I na zlocie nie trzeba martwić się o nocleg
Czy ktoś z Mitsumaniaków ma jakieś doświadczenia z tym ,,sportem''?
Jakieś rady, opinie, wskazówki?
ps. nie wiedziałem gdzie wrzucić temat, ponieważ temat ogólny
Besiek - 29-10-2013, 18:39
W zależności z jaką częstotliwością i intensywnością chcesz z tego korzystać, pod rozwagę proponuję przyczepę. Opcja tańsza w zakupie i utrzymaniu.
cabaniarz - 29-10-2013, 19:35
Besiek, Wolałbym przyczepę z własnym napędem
Besiek - 29-10-2013, 20:21
W przypadku kamperów niestety, zbyt wiele nie doradzę.
Krzyzak - 29-10-2013, 21:15
Ja mam przyczepę, ale kupowałem ją z zamiarem by była gdzieś na stałe, więc parametry jezdne były drugorzędne. Kupiłem Weippert Grand Landhouse i jestem bardzo zadowolony.
Ma prawie 9m długości w środku i jest świetnie wyposażona. Ogólnie polecam weipperta bo to taki rols royce wśród przyczep.
Olivia - 31-10-2013, 18:51
Musisz odpowiedzieć do czego chcesz używać tego kampera ?
Chodzi mi czy może masz zamiar jeździć po bezdrożach. Jakim budżetem dysponujesz etc. ? I co najważniejsze ile masz papierków na taki wóz drabiniasty ?
Jeżeli jesteś zainteresowany kamperem na bazie Forda Transita to mam dla Ciebie ofertę Mój tato kilka lat temu kupił taki wóz. Byliśmy nim w Rosji (Krym), Bułgarii, Albanii, Chorwacji a nawet Grecji. Pojazd nie jest już nowy, ponieważ to rocznik 1993 w benzynie. Wóz jest dla czterech osób z alkową, WC, prysznic, zbiornik na szarą wodę, przyłącze i ogrzewaniem postojowym oraz dorobioną markize. Po śmierci taty auto jest nam już nie potrzebne i chcemy go sprzedać.
stary alfer - 31-10-2013, 21:30
Bardzo fajna opcja z tym kamperem
Mniej więcej od 10 lat spędzam praktycznie każdy weekend począwszy od maja aż do września najpierw w przyczepie a teraz w domku holenderskim.
Niestety stacjonarnie, ale klimaty są super
Z linku widać, że przekrój cenowy kamperów jest dość szeroki
http://www.swiatcampera.pl/kupujemy_campera.html
cabaniarz - 03-11-2013, 20:35
Opcja fajna, zgadza się Po prostu inna niż inne, według mnie pewnego rodzaju wolność Myślę, że wykorzystanie byłoby jakieś kilka razy na rok. Wakacje, długie weekendy, bliższe wypady rodzinne. Nie myślę o szczególnie nowym sprzęcie, myślę o przedziale '87 - '94, a co za tym idzie 15k do 25k. Wiem, że w dolnej granicy cenowej też można coś sensownego, wypieszczonego wyhaczyć
cwaniak - 03-11-2013, 21:23
Kliknij tu campery z Belgii
|
|
|