Carisma - Ogólne - [Carisma] Konserwacja progów.
sebkin - 06-11-2013, 23:02 Temat postu: [Carisma] Konserwacja progów. Czytając trochę na temat konserwacji profili zamkniętych natknąłem się na kilka wątków, w których użytkownicy pisali o konserwacji progów poprzez zalanie ich zużytym bądź nie olejem silnikowym.
Chciałbym poznać Wasze opinie na ten temat, czy to ma sens czy jest bezpieczne dla lakieru?
Batmanikus - 06-11-2013, 23:09
Nie mam sensu. Do tego są odpowiednie preparaty do konserwacji profili zamkniętych. Pełno tego i na portalu aukcyjnym i w sklepie z farbami.
sebkin - 06-11-2013, 23:45
To wiem bo sam takim zakonserwowałem interesuje mnie bardziej skuteczność tej metody, może ktoś sam praktykował?
Batmanikus - 07-11-2013, 07:31
Mój brat to robił. Przez przypadek trochę kapnęło na lakier - do dziś tam siedzi ta kropla - nie zmyło się ani nie zeszło od warunków pogodowych więc w progu chyba też da radę. Może jutro sam psiknę bo wosk już kpiłem i tak leży i czeka na lepsze czasy
glina - 07-11-2013, 08:00
http://www.w114-115.org.p...sztat&Itemid=28
sebkin - 07-11-2013, 09:54
Batmanikus napisał/a: | Mój brat to robił. Przez przypadek trochę kapnęło na lakier - do dziś tam siedzi ta kropla - nie zmyło się ani nie zeszło od warunków pogodowych więc w progu chyba też da radę. Może jutro sam psiknę bo wosk już kpiłem i tak leży i czeka na lepsze czasy |
Kapną olej czy jakiś środek?
|
|
|