To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Dobre polskie kable wysokiego napięcia

saphire - 22-01-2007, 22:22
Temat postu: Dobre polskie kable wysokiego napięcia
Namiar dostałem od kumpla który takie kabelki ma w swoim autku juz jakiś czas i śmigają jak trzeba, a tutaj jest namiar na kable do miśków
Anonymous - 22-01-2007, 22:50

Ciekawe czy ktos z forum je uzywal , bo cena jest przystepna , ale nie wiem czy beda konkurencyjne do NGK
josie - 22-01-2007, 23:26

Meteo napisał/a:
Ciekawe czy ktos z forum je uzywal , bo cena jest przystepna , ale nie wiem czy beda konkurencyjne do NGK

Wystarczy wpisać "janmor" do wyszukiwarki :)

cns80 - 23-01-2007, 07:50

Meteo napisał/a:

Słyszałem że niezłe, słyszałem że złe, a jak montowałem gaz do nissana to mi kumpel powiedział żebym się żadnym samochodem (czy gaz, czy benzyna) nie zbiżał do "jana zmory" :D .
Więc raczej się nie zdecyduję.

Anonymous - 23-01-2007, 08:07

ja mialem - i raczej nie polecam
Anonymous - 23-01-2007, 08:33

Słyszałem różne opinie o kabelkach tej firmy - część polecała, a część nie. Takie kable miał zamontowane w swoim CA0 1.3 jeden z klubowiczów i nie narzekał.
Czy to nie było tak że te w oplocie niebieskim są OK?

Anonymous - 23-01-2007, 09:07

slo_mo napisał/a:
Słyszałem różne opinie o kabelkach tej firmy - część polecała, a część nie. Takie kable miał zamontowane w swoim CA0 1.3 jeden z klubowiczów i nie narzekał.
To ja miałem niebieskie Janmory i nie miałem powodów do narzekań. Wymieniłem na NGK (też niebieskie) - i też nie narzekam. :mrgreen:
Krzyzak - 23-01-2007, 11:15

kolega ma Jan-mory w C52 i E32 - podobno przebicia sa juz w pudelku :) , ale na oba autka chodza OK - mimo, ze oba maja LPG.
Ja do siebie bym nie zalozyl - tym bardziej, ze za podobna cene mozna miec Seiwa lub nawet NGK w wersji dla Hyundaia.

Anonymous - 23-01-2007, 11:52

ja mialem niebieskie janmory - slabizna

Krzyzak napisał/a:
NGK w wersji dla Hyundaia.

niestety tez sa przecietne - tzn sam kabel jest ok, ale fajki sasysaja sie na swiecy do tego stopnia ze pekaja przy zdejmowaniu - juz jeden kabel tak zalatwilem :/

Anonymous - 23-01-2007, 16:48

Ja mam janmory niebieskie i mam LPG i nie narzekam.
Pozdrawiam

saphire - 23-01-2007, 17:21

Niebieskie to pewnie te z rdzeniem akrylowym.
KaWu - 24-01-2007, 17:54

Ja sprzedawalem Janmory i ..... ludzie narzekali :)
Osobiscie wolalbym dolozyc na cos lepszego.

Anonymous - 24-01-2007, 23:15

slo_mo napisał/a:

Ja mam właśnie takie - przypadkowo - i pomimo LPG nie widzę jakichś niedomagań, a jeżdżę już na nich z jekieś 15kkm

Anonymous - 25-01-2007, 14:35

Jednak magia marki NGK robi swoje bo ja chyba też, jakbym musiał kupować, to zdecydował bym się na NGK :oops:
wojmi1 - 25-01-2007, 14:50

Marka kabla zazwyczaj - gwarantuje jedynie stabilna prace wolniej sie starzeja- warto zawsze przy montazu zrobic test /juz pare razy pisalem ten z woda i ciemnym garazem/ jak przejda to masz pewnosc ze dalej tez po chodza. Co do Jan... mam zle doswiadczenia .