Space Star Techniczne - Oświetlenie wnętrza
melon21 - 20-11-2013, 20:03 Temat postu: Oświetlenie wnętrza Witam wszystkich orientujecie się jakie żarówki są przy oświetleniu wnętrza (podsufitka i lampa do "czytania mapy" ta obok lusterka wstecznego) i bagażnika.
wiem że mogę rozkręcić lampy i sprawdzić ale po co robić to dwa razy, a tak kupie żarówki i je wymienię.
Bizi78 - 20-11-2013, 20:54
Siedzą tam żarówki typu rurkowe .
Z tego co pamiętam 10W bagażnik, oświetlenie map i kabina z szyberdachem, 5W oświetlenie kabiny bez szyberdachu.
Tutaj możesz dokładnie sprawdzić jakie OSRAM .
kisian - 21-11-2013, 15:17
Podepnę się do tematu. Wie ktoś gdzie kupić żarówki/diody od podświetlania włączników przeciwmgielnych?
mls - 21-11-2013, 16:32
Bizi78 napisał/a: | Siedzą tam żarówki typu rurkowe |
Problem w tym, że taka odpowiedź to jak odpowiedź na pytanie o koła, że są okrągłe.
Żarówek rurkowych jest kilka długości i sam zawsze mam z tym problem i nigdy nie pamiętam które to są...
JCH - 21-11-2013, 18:39
mls napisał/a: | Bizi78 napisał/a: | Siedzą tam żarówki typu rurkowe | Problem w tym, że taka odpowiedź to jak odpowiedź na pytanie o koła, że są okrągłe.
Żarówek rurkowych jest kilka długości i sam zawsze mam z tym problem i nigdy nie pamiętam które to są... | Zadaj sobie trochę trudu, kliknij w link, który podał Rafał a potem ewentualnie narzekaj.
Ja sobie zadałem ten trud i już wiem jakie są tam żarówki. Teraz czas na Ciebie
mls - 22-11-2013, 13:21
JCH napisał/a: | Zadaj sobie trochę trudu, kliknij w link, który podał Rafał a potem ewentualnie narzekaj.
Ja sobie zadałem ten trud i już wiem jakie są tam żarówki. Teraz czas na Ciebie |
Zadałem sobie ten trud i niestety nadal nie wiem jakiej długości są te żarówki. Bo typ C10W nie określa jasno wielkości (długości). Mogę przyjąć, szukając po numerze produktu podanym na stronie Osram, że jest to żarówka o długości 41 mm ale nie o to chodzi chyba, aby jedynie zakładać a aby mieć pewność.
JCH - 22-11-2013, 13:32
mls napisał/a: | Mogę przyjąć, szukając po numerze produktu podanym na stronie Osram, że jest to żarówka o długości 41 mm ale nie o to chodzi chyba, aby jedynie zakładać a aby mieć pewność. | No to sobie otwórz lampkę i zmierz długość żarówki (skoro nie dajesz wiary temu co jest w katalogach - masz prawo, błędy się zdarzają, niemniej nie ma co drzeć szat o długość żarówki)
Tylko później podziel się z nami tą wiedzą
cakp - 23-02-2015, 12:25
Ja postanowiłem wymienić rurke 41mm w bagażniku na Leda rurkowego 2W. O wiele więcej światła jak na standardowych. Do bagażnika wchodzi 1szt 41mm. A kupowałem z tej aukcji http://www.aliexpress.com...1840496351.html
Informacyjnie w kabinie i w lampkach do czytania są także rurkowe 41mm
MadReapeR - 31-10-2015, 21:01 Temat postu: [MSS] Lampki wnętrza - jakie żarówki Przepraszam za lenistwo, ale siedzę wieczorkiem sobie, robię zakupy na allegro i m.in. chciałem zamówić sobie żarówki do oświetlenia wnętrza jakieś mocniejsze "ledowe", ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji jakie tam przypasują dokładnie, a jak już mówiłem, jest wieczór, jestem leniwy, na dole mgła i zimno, także jakby ktoś poratował wiedzą to byłbym wielce wdzięczny
O ile dobrze pamiętam to to były C10W? Ale jaka długość? Zarówno w suficie jak w lampkach do czytania i bagażniku?
30mm ?
Dzięki ogromne za pomoc
JCH - 31-10-2015, 21:06
Tutaj było Oświetlenie wnętrza
MadReapeR - 31-10-2015, 21:11
Dzięki za podlinkowanie tematu, mimo chęci nie wyszperałem go.
Chociaż tak naprawdę nadal nie odpowiedział na moje pytanie.
Wg. ostatniego postu wiem, że w bagażniku jest 41mm, a wg. katalogu OSRAMa w kabinie 41mm, ale nikt tego niestety nie potwierdził... no i nigdzie nie ma informacji co siedzi w tych dwóch przednich
Paweł W. - 31-10-2015, 21:37
Koledzy,
Chciałem, uprzejmie, zapytać Sz. Panów gdzie można nabyć żarówki do włączników świateł przeciwmgielnych.
Nie ma tam żarówek rurkowych, diody te raczej przypominają "MINIUFO", ale pytanie, GDZIE można je nabyć?
Pozdrawiam
Paweł W.
JCH - 31-10-2015, 21:39
MadReapeR napisał/a: | ale nikt tego niestety nie potwierdził | Czyżby
Nie będę się zarzekał, że tak jest ale:
cakp napisał/a: | Ja postanowiłem wymienić rurke 41mm w bagażniku na Leda rurkowego
Do bagażnika wchodzi 1szt 41mm
Informacyjnie w kabinie i w lampkach do czytania są także rurkowe 41mm | Rusz więc i idź sprawdź jak jest naprawdę, leniu
JCH - 31-10-2015, 21:43
Paweł W. napisał/a: | gdzie można nabyć żarówki do włączników świateł przeciwmgielnych.
Nie ma tam żarówek rurkowych, diody te raczej przypominają "MINIUFO", ale pytanie, GDZIE można je nabyć? | Tam są takie małe żaróweczki w niebieskich "kondonikach" (mowa o wersji poliftowej). Ja je trafiłem w takim sklepie elektronicznym z kondensatorami, diodami, wtyczkami.... Szukaj w takich sklepach.
MadReapeR - 31-10-2015, 21:51
Jak ja szukałem to były dość drogo w ASO, albo... dorwałem w sklepie motoryzacyjnym z częściami do japończyków podobne, tylko że nie niebieskie, a białe - same takie żaróweczki. Te kabelki z tej plastikowej podstawki "odkręciłem" wyjąłem tą niebieską wsadziłem tą przeźroczystą, przeplotłem przewodziki i działa bez problemu. Tylko świecą nieco mocniej niż fabryczne niebieskie, ale imho to nie jest minus.
|
|
|