Pajero Sport - skrzynia biegow pajero sport V3.0 24 zaw
MAX-315 - 25-11-2013, 22:56 Temat postu: skrzynia biegow pajero sport V3.0 24 zaw Witam kochani miłośnicy naszych miskow
Więc tak zregenerowalem sprzeglo a mianowicie dałem do szlifu koło zamachowe docisk i nabili mi nowe okładziny na tarczę
Poza tym wymieniłem wszystkie 4 łożyska główne na nowe orginalne i wymieniłem też jedno łożysko igielkowe to pierwsze na łączeniu walka dla pewności reszta jest w bardzo dobrym stanie lecz jak wymieniłem tą igielke na łączeniu walka głównego to i tak jest luz czyli jak złożyłem to wałek atakujący jak się mocno porusza to ma drobny luz ale chyba musi być poprawcie mnie jeśli się mylę .
I problem mam taki że coś mi nadal chrebocze w tej skrzyni a jak wścisne sprzeglo to cisza co może być przyczyną złożyłem dobrze
Pozdrawiam MAX
btomek - 18-01-2014, 19:13
Może łożysko wyciskowe sprzęgła. Wymienione zostało na nowe?
MAX-315 - 18-01-2014, 19:26
Witam założyłem nowe ale łożyska w skrzyni które założyłem nowe nie są kryte i coś mi się wydaje że za dużo oleju dostają i może dlatego jest taki dziwny szum ale jak wcisne sprzeglo to wszystko ucicha myślałem też że może to łożysko oporowe sprzęgła wadliwe i cofalem łapę wyciskowa sprzęgła wraz z lozyskiem do tylu żeby nie dostawało do docisku łożysko i tak samo lecz już jest coraz ciszej zobaczymy czy całkiem się wyciszy
|
|
|