To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Lancer CK0 - Wymiana filtru paliwa

grumens - 07-12-2013, 16:20
Temat postu: Wymiana filtru paliwa
Witam,

Szukam i znaleźć nie mogę. Powiedzcie mi proszę Panowie gdzie w Lancerku znajduje się filtr paliwa? Jeżeli chodzi o wymianę to można to zrobić samemu? Jeżeli tak, to na co trzeba zwrócić uwagę? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Seiji - 08-12-2013, 00:45
Temat postu: Re: Wymiana filtru paliwa
grumens napisał/a:
Witam,

Szukam i znaleźć nie mogę. Powiedzcie mi proszę Panowie gdzie w Lancerku znajduje się filtr paliwa? Jeżeli chodzi o wymianę to można to zrobić samemu? Jeżeli tak, to na co trzeba zwrócić uwagę? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

przy grodzi po prawej stronie koło serwa, jak najbardziej można to zrobić samemu

zwrócić trzeba uwagę na to, żeby nie uciekała benzyna po wymianie :lol:

grumens - 08-12-2013, 16:23

Dziękuję Seiji. Pomogłeś mi i to bardzo :mrgreen:
nicram4 - 09-01-2014, 20:08

Witam. Czy to jest filtr paliwa do mojego lancelota? http://www.motointegrator...rsztaty/product Pozdrawiam
pierafal - 14-01-2014, 22:44

Jesli twoj lancer to ten ze zdjecia, to taki wlasnie filtr paliwa powinien pasowac.
Obywatel - 03-04-2015, 13:17

Panowie, w moim Lancerze filtr nie był wymieniany od nowości, no i niestety zapiekł się na amen :shock: Mechanik spasował bo nie chciał nic urwać. Zalał to jakimś środkiem penetrującym i każe przyjechać za parę dni. Czy ktoś przerabiał temat? Czy rzeczywiście jest tak ciężko? No i czy ten filtr ma szansę odpuścić pod wpływem odrdzewiacza. Z góry dziękuję za wskazówki.
ludinho1 - 07-04-2015, 10:17

filtr paliwa nie jest taki straszny jak go malują :) . dostęp jest trudny ale jest do ogarnięcia. jednym kluczem blokujesz filtr a drugim długim nasadowym odkręcasz śrubę mocującą przewód paliwowy. z dolnym przewodem zrobiłem odwrotnie. blokada na śrubę przewodu paliwowego a odkręcałem cały filtr.