To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lancer Ogólne - Propozycje drobnych zmian w Lancerze - wnętrze

Anonymous - 23-01-2007, 23:43
Temat postu: Propozycje drobnych zmian w Lancerze - wnętrze
Witam!

Czy ktos probówał może kiedyś czegoś z poniższych:

1) Założenie lampki/lampek nad tylnymi fotelami? Jej brak jest bardzo niepraktyczny i strasznie ciężko nocą cokolwiek odnaleźc z tylu auta! :x

2) Wymalowanie plastikowych klamek(wewnątrz auta) farbą chrom-efekt. Kiedyś w Pajero miałem klamki chromowane i dodawały wnętrzu bardzo pozytywnego efektu. :) Myślę, że efekt byłby równie fajny w Lancerze - co Wy na to?

3) Zabawa w oklejanie deski foliami w kolorze alu lub drewno - jakies doświadczenia? 8)

pozdrowienia

Anonymous - 24-01-2007, 00:09

Kupiłem mojego Lanca właśnie z taką okleiną drewnopodobną , tragedii nie ma ale chcę napewno zmienić ten kolor, może carbon itp?
Myślę również o tapicerce, która jest smutna i chciałbym czegoś bardziej jednolitego, może pokrowce, może nowa tapicera albo kanapy?
Na wiosnę jakieś alu 15" ale nie za szerokie! delikatne i klasyczne, zobaczymy. a tak wogóle to podoba mi się EVO :evil:

Anonymous - 24-01-2007, 00:30

Cytat:
a tak wogóle to podoba mi się EVO

Hehe, a komu EVO się nie podoba ;)

Cytat:
Kupiłem mojego Lanca właśnie z taką okleiną drewnopodobną , tragedii nie ma ale chcę napewno zmienić ten kolor, może carbon itp?

No właśnie... drewno to może nie do końca styl Lancera, ale myślę że alu ewentualnie carbon byłyby bardzo na miejscu! Możesz przesłac jakieś zdjęcia wnętrza swojego autka? Z chęcią zobaczyłbym jak to wygląda!

Cytat:
Na wiosnę jakieś alu 15" ale nie za szerokie! delikatne i klasyczne, zobaczymy

A tak z ciekawości, jaki mamy rozstaw śrub w Lancerku - nigdy nie miałem okazji tego zmierzyc... Lancer na 15kach to będzie bajka :)

Anonymous - 24-01-2007, 10:18

Zrobię w końcu kilka fotek i wyślę, zawsze brak czasu.
Mam znajomego w serwisie ogumienia i mają alu Alessio, dopasował od razu 15" oponki niższy profil oczywiście, pikne:) Co do rozstawu to trzeba by sprawdzić nie pamiętam :(

Anonymous - 24-01-2007, 12:37

Bastek napisał/a:
Zrobię w końcu kilka fotek i wyślę, zawsze brak czasu.

Ok, czekamy :)

KaWu - 24-01-2007, 13:05

rozstaw 114,3
Anonymous - 25-01-2007, 20:19

Niezły pomysł z tymi klamkami i oświetlenie by się przydało oraz w schowku w moim modelu nie ma, ja osobiście kupiłem koszulki ciemna czerwień z dodatkiem czarnego, już nie jest tak mocno szaro
marcin_k15 - 25-01-2007, 20:57

Ja zmieniłem w swoim podświetlenie zegarka, popielniczki i pokręteł od ogrzewania. Z zegarami mi za bardzo nie wyszło więc wróciłem do standardowego podświetlenia.
Mam też takie pytanie. Czy oryginalnie powinna być jeszcze podświetlona stacyjka??

Anonymous - 25-01-2007, 21:16

marcin_k15 napisał/a:
Ja zmieniłem w swoim podświetlenie zegarka, popielniczki i pokręteł od ogrzewania. Z zegarami mi za bardzo nie wyszło więc wróciłem do standardowego podświetlenia.

To też brzmi bardzo ciekawie! Myślałem o założeniu białych diod, zamiast zielonych. Dużo pracy musiałeś włożyć w demontaż/montaż deski? Jaki kolor? :)

marcin_k15 napisał/a:
Mam też takie pytanie. Czy oryginalnie powinna być jeszcze podświetlona stacyjka??

Z tego co się orientuje to nie... :|

BIPER napisał/a:
Niezły pomysł z tymi klamkami i oświetlenie by się przydało oraz w schowku w moim modelu nie ma, ja osobiście kupiłem koszulki ciemna czerwień z dodatkiem czarnego, już nie jest tak mocno szaro

Schowek to tez swietny pomysl! Koszulki? Chodzi o pokrowce na fotele? :?

PS. Czy w Lancerach >96 powinien być seryjnie montowany podłokietnik? :?:

Anonymous - 25-01-2007, 21:52

Co do koszulek na siedzenie to się różnią od pokrowców, że nie zakrywają całego siedzenia i ich krój przypomina koszulkę, co do podświetlania stacyjki chyba nie ma w mitsubishi wiem ze jest w mazdzie i toyocie, u mnie tablica ma podświetlanie na biało, robiłem podświetlanie przycisków, bo było popalone, kupowałem w elektronicznym diody 12v ( nie led) tu można pokusić o zmianę kolorów ( biały, czerwony, zielony, niebieski ) bardzo ładnie rozbierają się przyciski
Anonymous - 25-01-2007, 22:45

No panowie ze zdjęciami to trzeba jeszcze poczekać nadal coś nie chodzi :evil:
Anonymous - 25-01-2007, 23:04

Weż jeden aparat ze sklepu i zrób fotki :lol: :lol: :lol:

A jakby wymalować klamki farbą chrom od zew???? ktoś to robił?? jaki efekt??

Narazie nie mam zbytnio czasu-ale na wiosnę tez cos chyba pokombinuje sobie :D

Serek - 26-01-2007, 09:24

Z zewnątrz tylko i wyłącznie w połączeniu z resztą, np. jak na zdjęciu z powierzchnią felg oraz listwami bocznymi. Niekoniecznie taka konfiguracja, jednak sam widok chromowanej klamki zewnętrznej przyprawia mnie o mdłości :mrgreen:

http://www.fotosik.pl/pok...a87896bf50.html

Chromowana klameczka wewnątrz auta to już zupełnie coś innego. Podnosi komfort podróżowania :wink:

http://www.fotosik.pl/pok...06c6b35d6c.html

Anonymous - 26-01-2007, 10:45

Wygląda naprawde dobrze-czym malowałeś??? Masz jakies specjalne,sprawdzone środki którym to robiłeś i mozesz sie podzielic??

Pozdro

Serek - 26-01-2007, 11:29

No cóż :oops: 100% fabryka. Chciałem tylko zaprezentować efekt wizualny dla osób, które nie wiedzą jak to wygląda.