To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Wymiana skrzyni

LucyferHellish - 10-12-2013, 11:57
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Wymiana skrzyni
Witam. Jestem szczesliwym wlascicielem Mitsubishi Carismy I 1.8 GDI z '97 wyposazonej w automatyczna skrzynię biegów INVECS-II. Czy istnieje techniczna mozliwosc wymiany tej skrzyni na INVECS-III CVT? Jaki bylby to mniej wiecej koszt, tzn. ile taka skrzynia mogla by kosztowac i czy w ogole takie skrzynie sa dostepne na rynku? Czy taka wymiana ma jakikolwiek sens, tzn. czy np. spadnie spalanie? Co dodatkowo oprócz skrzyni nalezalo by wymienic (komputer, kierownica, dzwignia zmiany biegow)?
ross - 05-09-2024, 15:17

Podłączę się do tematu i mam pytanie czy bez kanału da się wyjąć manualną skrzynię W Carismie 1,8 GDI oraz czy trzeba rozpinać zawieszenie aby rozpiąć półosie i którą podwieszkę zakupić ?
Krzyzak - 06-09-2024, 07:33

Da się, kwestia jak wysoko uniesiesz pojazd, żeby skrzynię wyciągnąć (znam takich, co kopali dziurę w ziemi, żeby wyjąć skrzynię). Zawieszenie oczywiście trzeba rozpiąć - wystarczy amortyzator odłączyć i powinno być miejsce, żeby półoś wyjąć. A podwieszkę to sobie sam zrobiłem z łaty budowlanej - na końcach dałem krótkie kawałki w poprzek i silnik ładnie wisiał (w maździe to było akurat, ale zasada ta sama).