L200 Techniczne od 2006r - Dodatkowa lampa cofania. Podlaczenie
Waclaw Jarzabek - 28-12-2013, 23:04 Temat postu: Dodatkowa lampa cofania. Podlaczenie Witam
Chce zamontowac dodatkowa lampe cofania. Zalezy mi na tym by dzalala niezaleznie na oddzielnym wlaczniku. (skrzynia automat). Czy ktos z was przerabial juz ten temat ?
pozdrawiam
Januszl200 - 31-12-2013, 11:22
No jezeli ma działać niezależnie, to jaka różnica jaką masz skrzynie? Musisz podłaczyć dodatkowy przekaźnik z wyłącznikiem pod napięcie a z przekaźnika lampe zasilaną z baterii i po kłopocie. Tu tylko masz wybór czy ma działać niezależnie od stacyjki, czy tylko jak masz przekręconą stacyjkę.
Waclaw Jarzabek - 02-01-2014, 08:28
Najprosciej byloby podlaczyc lampe do swiatla cofania, co jeszcze przy mojej znajomosci elektryki ogarne. Przy automacie kazde przelozenie wajchy biegow "przechodzisz przez bieg wsteczny co powoduje krotkie wlaczenie lampy. Innymi slowy przy kazdym ruszaniu czy np. dluzszym postoju na swiatlach "blyskal" bym dodatkowa lampa cofania . I stad pomysl niezaleznej lampy. Tak jak juz pisalem + i - to ja jeszcze jakos ogarne. Od przekaznika w gore to dla mnie czarna magia.
pozdrawiam
|
|
|